Skillnad på lag och lag hos domarna – tyvärr

Det var återigen anmärkningsvärt hur BSKT behandlas av domarna i SBL. Det är skillnad på lag och lag. Inte folk och folk. Ingen vet det bättre än Nathan Dawit som i fjol spelade med BSKT.

I fjol hade han motståndarnas händer på sig hela tiden knuffande och petande och armar runt sig utan domarnas förståelse.

Nu när han spelar i mästarlaget är bedömningen en helt annan.

Det var så tydligt i fredags.Oluyitan hade fått uppgiften att bevaka Dawit men så fort han råkade peta lite på landslagsmannen så tutade de assisterande domarna. Cameron fick två sådana foul inom några minuter.

När Hansson, Dickerson eller Czerapowicz hade bollen då var behandlingen en helt annan, avblåsningarna uteblev.

Det är självklart att Riipinen ser denna särbehandling och utnyttjar den maximalt.

Norrköping fick helt enkelt knäcka BSKT´s guards genom särdeles omild behandling. Lagets hela spel rasade samman och Norrköping kunde defilera.

Till sist gick säkringarna för Balibreanär Hansson attackerade och blev både knuffad och hackad flera gånger utan avblåsning. Bardagji drog genast den tekniska foulen och det var han som även missade att ta försvarsfoulen.  

Om man coachar i Umeå BSKT då får man ingen fördel även om man är nybliven förbundskapten.

Jag är ett stort fan av bra basket. När det blir så orättvist och trist som det blev igår i första halvlek då tackar jag för mig. Jag lämnade arenan i halvtid. Det blir helt enkelt inte bra basket när domarna släpper det mesta.

Umeå BSKT är inne på den åttonde året i den svenska Basketligan. Jag tror att det är det sista. Laget får aldrig någon respekt av domarna. Är det så att man måste ha 1500 på läktaren för att få respekt.

Jag tror att alla inblandande har fått nog av den negativa särbehandlingen. 

När jag läste i vk.s basketblogg att Brown återigen har fått ledigt för att åka till USA på då misstänkte jag att det skulle bli ganska tufft i Borås men icke.

A3 kände av motståndarna i första halvlek precis som mot Östersund och ökade sen trycket i försvaret och då gick tåget. 

Det var förvånansvärt att inte coach Ryan hade mot medlet mot A3´s fastbreaks intränat. Kanske var det så att hans orutinerade spelare helt enkelt inte klarade av att genomföra taktiken. 

Page visade återigen vilken klasspelare hon är.Det förvånar mig att Brown som inte är i närheten av sitt forna jag normalt ska ha bollen för det mesta. Page tenderar att försvinna med Brown på banan. Det märktes inte att hon saknades igår.

Visby visade att dom är med i racet på allvar. Visby spelade taktiskt väldigt bra. Harrison och Kelliher dominerande under korgarna.

Kan Degbeon, Louka och Asora matcha det fullt ut ? Det blir intressant att se om Visby även kan hantera A3 på bortaplan kommande lördag. Den nya coachen Hernandez borde veta nyckeln till att stoppa A3´s fastbreak.

Södertälje spelade bra i slutat av matchen med kniven på strupen.  Jag tror att Sundberg måste släppa på handbromsen och låta dom spela ut lite mer då kan det lossna.

BSKT tar i morgon emot BC Luleå, som i fredags besegrade Södertälje. Luleå visade upp lite nytt spel framåt som överraskade Södertälje. Det tog ända till fjärde perioden innan SBBK fick ordning på försvarsspelet och det kostade segern. 

Normalt vinner Luleå med 15+ i Umeå 9 ggr av 10 men i år är det inte riktigt normalt. BSKT är lite bättre och BC Luleå är lite sämre än vanligt.

Godmiddag