Mission impossible ?

Jag har en tid känt till  att Balibrea blivit tillfrågad om att bli en av förbundskaptenerna i den nya konstellationen och har tackat ja. Enligt SBL.se alla är på samma nivå. Är det mission impossible ?

Jag vet att man pratade med minst en till svensk coach före som tackade nej. Förmodligen med flera eftersom man troligtvis ville ha en helsvensk ledning. Balibrea tvekade inte. Han är ung och ambitiös och kan hjälpa svensk basket så det är bara att önska dem alla lycka till. Jag hoppas verkligen att denna try out går bra.

I kväll är det match mot laget att slå Norrköping.Jag läser att BSKT skall försöka hålla ögonen på Dawit & Terins skytte men glöm inte bort Brandon Tubbs. Han har imponerat mest på mig när det gäller Norrköpings skytte. 

Det bästa är nog att spela så nära skyttarna så att dom kör mot korgen och bara gör 2 poäng på layups och inget bonuskast. Det låter simpelt men så skulle i alla fall jag göra. Det borde gå att plocka upp ett antal offensiva foul på vägen i form av rörliga screens och nära korgen.

Det som blir intressant att se det är vem som skall få uppgiften att hålla i och hänga på Dickersson. 

Schüberg brukar ofta få viktiga defensiva roller. Han spelar hårt och då åker han även på en hel del foul och det särskilt på bortaplan. Jag kan inte minnas att han någonsin har haft en bra match i Umeå. Han är en nyckelspelare i Norrköping men i år i en mindre roll. Jag hoppas att trenden håller i sig.

BSKT vill knappast hamna i ett running game mot Norrköping. Kontrollerad basket och få bortkastade bollar är en väg till en bra prestation. Alla måste delta i den defensiva returtagningen. Ingen behöver gå på de offensiva returerna. Det är viktigare att sätta press på motståndarna så att dom inte får springa.

Om Butler kan få bollen lite närmare korgen då kommer han att kunna leverera en hel del poäng. Cameron´s skytte är underskattat av Balibrea. Jag hoppas att han får fler bollar i dag. Häglund måste börja närma sig fjolårs formen snart eller där det bara så att han inte får några passningar. I Östersund stod han ofta fri men fick inga kicks. 

Det finns knappast någon utanför Umeå stadsgräns som tror på att BSKT skall ha någon chans alls mot Norrköping, men så var det även inför förra fredagens match hemma mot Borås. Den matchen borde BSKT faktiskt ha vunnit. Tyvärr så kommer de två poängen och chansen inte igen.

På lördag spelar A3 borta mot Borås.  A3 borde vara det enda lag som tar en bortavinst den här omgången förutom Mark förstås som vann borta mot Högsbo i onsdags. Mark är tvåa i tabellen, många är skakade.

Om Borås får spela sin snabba basket och får lite flyt som dom ofta får på hemmaplan då får även A3 passa sig.

Godmiddag