BCL är på gång – tror HOOPS

Öqvist & Larsson hade gjort hemläxanordentligt. BSKT var helt sönder scoutade och kom ingen vart med sitt anfallsspel utan tvingades till alternativa lösningar som det unga laget definitivt inte är bra på.

För andra matchen i rad valde Balibrea att inte starta Dickersson. Jag skulle inte göra så med en ung oerfaren kille som är full av energi och adrenalin inför en match på hemmaplan. Det finns risker med det.

Jag tror heller inte att det påverkar BC Luleås spel negativt på något sätt om han inte startar.  

BC Luleå har kommit i form och blir svårslagna från och med nu.

Jag trodde på Jenkins redan efter North Cup den 5 september. Killen börjar att anpassa sig. Douvier är tuff och tung och klarar av inside försvaret bra.

Dickerson fick sitta på bänken länge och tappade i alla fall enligt mig focus. När han kom in var han så övertaggad så att allt blev fel och i stället för att lyfta laget så blev det tvärt om.

Den offensiva taktiken var tydlig. Bollen skulle in till Butler nästan till varje pris. Det funkade bra några minuter men då kom dubblingen.

Jag anser att BSKT´s viktigaste spelare Hansson inte kom in i spelet på det sätt som tidigare pga taktiken. När Hansson och Dickerson spelar ihop har det allt som oftast åtminstone på hemmaplan slutat bra med 15-20 poäng för båda och många assister. BSKT är svårare att försvara med båda på plan det är min åsikt. Learning by doing i hope.

Jag hoppar idag över betygsättningen av domarna för det behövs inte. Den kunniga hemmapubliken talade verbalt om för dem vad den tyckte. 

”Om det där er en osportslig foul då är alla foul osportsliga”skrek bl a många. 

Jag kan inte acceptera att domarna står och snackar och lyssnar på Öqvist ständigt under matcherna. När Balibrea försöker med samma sak då ignoreras han. Det är skillnad på lag och lag eller kanske person och person.

I media läser jag ett det var 372 i publiken men jag räknade och sanningen är den att det var 459 och det var en bra och ljudlig publik som lät som tusan (999) när BSKT spelade bra i den första perioden. Om jag även räknar in spelare och ledare på bänk och alla funktionärer så var det 517 personer. Det är trots allt en ganska bra siffra i Umeå där bara B-löven drar publik.

Bra och tydlig var även den vikariarenade speakern. Lugn och tydlig och ingen störande bakgrundsmusik. En basketmatch är inget disco.

BSKT tar in spanjoren José Blázquez, 201 cm under en månad eftersom Cole Welles comeback får vänta. Killen har inga meriter från 5 – 5 basket att falla tillbaka på däremot väldigt framgångsrik i det nya 3X3. Kanske kan han bidra något defensivt men knappast särskilt mycket framåt. Hoppas att jag får fel.

Läste detta på SVT´s hemsida igår

– Det blir en riktigt stark basketmånad i SVT. Vi kan se ett stigande intresse för basket i Sverige och det känns roligt att kunna visa båda landslagens viktiga matcher, säger SVT Sports projektledare Christoffer Braw.

Jag blir lite fundersam om karl vet vad han snackar om med tanke på att SVT har slutat att sända matcher från SBL. Det måste ju bero på bristande intresse eller………..

Godmiddag