Spelade Jämtland på bara 60-70 % av sin kapacitet mot BSKT ?

Läser på FB att Rajacic i bt.seställer samma frågor idag om det jag skrev om i HOOPS vad det gäller RIG. Om man inte producerar bra landslagsspelare då är verksamheten tveksam. 

I 3NOLL5 podden hörde jag åsikten att man borde flytta RIG tillbaka till Huskvarna. 

Jag tror inte alls på den rockaden utan jag tror i stället på avslut och större satsning på NIU och LIU i stället för att få fler att satsa på basketsporten. RIG sållar bort late bloomers . Många slutar när de inte kommer in på RIG.

Krönikören på NSD.se har rankatsina fem (5) nuvarande mesta MVP spelarna i SBL. Jag håller med honom om ett par men inte BC Luleås Smith som jag tycker skadar laget mer än den nytta han gör. En obalanserad spelare redan i Jämtland och i Södertälje. Jag förstår inte varför BC Luleå tog honom.

Att Dickerson inte kommer medpå den listan innebär att värdet av listan faller i mina ögon. Dickerson är inte den rutinerade välskolade playmakern som många vill se och därför platsar han inte i nsd men han är snabb och hal och har bra skott och svår att stoppa om dom inte ”får tackla eller hålla i honom lite ”. Det blev 22 igen mot Jämtland. Vi får se vad han kan göra mot BC Luleå redan på måndag.

Det måste svida för Luleåatt Dawit lyckas så bra med tanke på att Norrköping snuvade BC Luleå på honom. BCL tvekade lite för länge och då gick det som det gick. Dawit hade säkert gärna spelat i BCL och haft nära till flickvännen i Umeå.

När jag såg Mark spela borta  mot Alvik då kunde jag se att laget var klart bättre än tidigare och det skrev jag om i HOOPS. Mark visade det genom att hemmabesegra A3 och det ansågs vara en jätteskräll.

Efter vinsten igår borta mot Högsbo så inser nog alla att Mark är med i slutspelsrejset i år och att vinsten mot A3 inte var en tillfällighet. Om man träffar rätt med jänkarna då är lagets lycka gjord. Det gäller för alla lag.
 

Det är ganska vanligt att krönikörer i lokaltidningar skriver upp hemmalaget och skriver ner gästerna. 

En del krönikörer är ganska basket kunniga så deras åsikter får man ta till sig och fundera om de är korrekta. 

Andra krönikörer helt utan basketkunskap kan dra till med t ex detta som finns i op.se efter Umeå BSKT´s match i staden i tisdags.

-”Adrenalinet infann sig inte mot Umeå. Varken mentalt eller fysiskt gick det nå den optimala nivån. Huvud och ben hängde inte med. Men bara 60-70 procents nivå räckte ändå”. 

Jag skriver ”bullshit” om sådana kommentarer och en förvånansvärd brist på respekt mot andra eller är det bara den i Östersund ständigt rådande avundsjukan mot Norrlands Verkliga Huvudstad Umeå som kommer fram. 

BSKT gjorde en strålande match taktiskt och hade faktiskt ledningen långt in i den 3:e perioden, glöm inte det.

Så till något helt annat och mycket trevligt.

Igår valde jag att titta på en Champions League match mellan Ludvigsburg, Tyskland och Teneriffa, från Spanien.  Jag hade väntat mig att Teneriffa skulle visa upp sin fina basket och att dom skulle vinna.

I stället blev det tvärt om. Jag hade inte så bra koll på Ludvigsburg. Dom spelade suverän basket med hög defensiv intensitet på ett juste och rent sätt. Deras tyska guards imponerade stort på mig. Kul match som du tittar på om du vill se bra basket – och bra domare.

OBS ! Om du tänker komma till UEArena för att se basket i morgon då bör du veta att Umeå IK spelar också 19.00 vilket innebär att om du vill parkera nära hallen då bör du vara ute i god tid.

Godmiddag