”Lyssna och gör som du blir tillsagd”

Läste en intervju med Jämtlands coachen Adnan Chuck. Hans råd till unga basketspelare är: ”Lyssna och gör som du blir tillsagd”.

Kloka ord men kanske inte riktigt i tiden. XYZ generationen får ju lära sig i skolan att ifrågasätta allting och det spiller definitivt över även på basket träningen.

Det skulle inte bli särskilt mycket gjort på träningarna om tränaren i minsta detalj skall förklara varje övning och motivera exakt varför man tränar på just det. 

På söndag kl 15.30 spelar Umeå BSKT i div 2 mot Vråken, Luleå i UEA. Enligt välunderrättad källa så har Vråken i år två spelare med massor av ligarutin nämligen Kerney och Massamba. K-Berglund och Eliasson lär spela med Höken i år.

Jag har svårt att se att Wettarna  skall kunna hämta poäng emot A3 i morgon. Hur blir det med Johansson i den här matchen ? Hon som gjorde sådan succé i EM verkar inte alls komma till sin rätt i klubblaget.

Kan inte Wettarnas playmakers ge henne vettiga passningar i stället för att bara tänka på sin egen statistik. A3 kommer knappast att behöva dubbla guardsen i P&R i morgon.

Jag tittar även på den här A3 matchen på skärmen så den rätta live känslan lär inte infinna sig.

Östersund mot Eoslär bli en tempofylld holmgång med massor av poäng. Personligen tror jag på Eos men återigen så betyder den verbala hemmapubliken i Östersund en hel del. 

Högsbo mot Uppsalakan sluta hur som helst. Inget av lagen har spelat bra i starten och det lär fortsätta ett tag till innan allt har satt sig.

Visby mot Alvikborde bli en Alvikseger men jag håller upp ett varnande finger för Visby. Dom spelar bra kontrollerad basket både långsamt och i fart. Visby har lyckats med USA spelarna i år och Kelliher var inte bra senast när dom vann borta mot Högsbo. 

Mark borde vinna mot Helsingborghemma när Mr Alm är med och höjer intensiteten och spänner ögonen i spelarna.

I kväll får BSKT det tufft mot Nässjömen så är det alltid i Nässjö. Trång arena, 800 verbala som sitter nära, domarna stressade och pressade. Jag minns när BSKT ledde med 20+ i halvtid och Saleman hade öst in över 30 vid slutsignalen men på tavlan var det förlust i alla fall. 

Borås mot Södertälje blir som vanligten ganska långsam taktisk match som vem som helst kan vinna. Coacherna i båda lagen är normalt ganska vilda och ständigt utanför boxen och borde få ett T i varje match. Degernäs kanske har lugnat ner sig lite nu när han har blivit Förbundskapten.

BC Luleå var på gång senast mot Jämtland men djunglade bort vinstchansen. Ikväll kanske det händer mot Norrköping. Jämtland får knappast några större problem mot Köping. Senast vann dom i Luleå trots att Guinn inte spelade bra. Normalt vinner alltid Jämtland när han spelar bra.

Umeå BSKT åker idag ner till Stockholm för matcher i BEH.  På lördag blir det mot Tureberg som coachas av Christer Sjögren (inte han från Vikingarna) och på söndag mot Åkersberga. Tureberg blir det svåraste motståndet som har några namnkunniga spelare och Sjögren är en vass coach. BSKT spelade helt ok mot Alvik så man är inte chanslösa.

KFUM damerna  har också bortamatcher nämligen Djurgården på lördag och Norrort på söndag. Det blir tufft i båda matcherna och knappast några vinster. De vinster som laget tar tror jag kommer på hemmaplan men dom får gärna överraska. Spelet var stundtals riktigt bra mot Alvik i söndags.

Många har faktiskt hört av sig till HOOPS och tackat för att jag skrev om matcherna i Basketettan förra helgen. Besvikelsen är stor över att lokaltidningen inte bjöd på åtminstone små reportage och aktuella tabeller. Det missar man ju inte ens i div 2 fotbollen.

Godmiddag