Dags att börja att jaga publik till matcherna

Det är synd att A3 inte klarade av att gå vidare i Euro Cup. Det skulle ha varit upplyftande under hösten och vintern att få besök av några bra lag från andra länder.

Jag har tittat på en hög med kvalmatcher och det finns en massa lingonlag i kvalspelet i år. A3 fick ett av de svårare motståndarna. 

Csata spelade vassare än vad jag trodde att de skulle göra och det beror nog främst på att A3 är i så dålig form. Man-man försvaret mot P&R fungerar inte alls och anfallsspelet är helt stillastående och ganska lätt att försvara mot.

Page och Degbeon är de enda som håller bra någorlunda stabil nivå. Asoro var bra mot Csata senast och började bra den här gången också men fick nöta bänk alldeles för mycket. 

Brown är helt ur form. I en sådan här match skulle hon normalt kunna levererar 25 poäng men nu är både orken och bollbehandlingen en mot en inte vad den borde vara.

A3 spelarna orkade inte hänga med i gästernas förflyttningar och anfallstempo och tvingades till zonförsvar som Csata på ett skickligt sätt också kunde straffa. Csata spelade bra teknisk basket. Dom överraskade verkligen mig.

Det är för tidigt på säsongen för att redan nu kunna förutspå var A3 kommer att hamna i tabellen. Jag har tippat högt men jag tvekar lite.

Det kommer att ta minst 5 – 6 veckors hårt jobb och mycket både konditions & tempoträning för att bli ett semifinallag. Jag skulle inte bli helt förvånad om A3 förlorar borta mot Mark på söndag och hemmamatchen mot Södertälje helgen därpå blir lika svår.

Det var 41 åskådare på matchen. Det borde ha varit några hundra men inte ens de som går på basket visste att matchen spelades. 

Informationen utåt är minimal hos både ligaklubbarna och då kan man inte heller förvänta sig att publiken kommer. Jag är av den fasta uppfattningen att man sysslar med underhållning i tävlingsform och att man vill ha publik.

Det är dags att man sätter sig ner och kommer fram till hur man skall få mer publik på matcherna. Att locka tillbaka åtminstone dem som brukar gå på basket borde vara möjligt nu när restriktionerna är borta.

Lyssnade på 3NOLL5 poddendär man som vanligt pratade om en mängd olika basket relaterade saker.

Podden är riktigt bra med kunniga Christer Sjögren, Johan Lind och Victor Petrovski. Det som förvånade mig det var att dom eller framförallt Lind ser Sverige som klara favoriter att vinna mot Finland den 25 november i Globen (för mig är det Globen).

Lind har rätt i att Markkanen troligtvis inte kommer att spela men jag tror att finnarna mobiliserar som om det vore krig och kommer med hela sin övriga mycket meriterade elit både på spelar och coachsidan och då blir det finsk tango i Globen – tyvärr. Jag hoppas givetvis att jag får fel men tyvärr så ser Suomi bättre ut än Ruotsi i mina ögon.

Det är bara att önska SBBF lycka till med arrangemanget. Det är tur för dem att kanske 60% av alla basketspelare som finns i Sverige bor i Mälardalen. För dem är det fixat på nolltid att åka till Globen och se matchen även om det är en torsdag.

För alla oss en bra bit norr om Dalälven så är det nästan en omöjlighet att se matchen på plats.

Om matchen hade gått en lördag då hade det varit läge att boka en buss och rulla ner mot Stockholm vid 05.00. Vi skulle vara framme till 14.00 och hinna shoppa lite i centrum, se matchen och rulla hemåt med bussen direkt efter matchen och vara hemma i Umeå på söndag morgon. Lätt som en plätt för en Norrlänning.

Jag skulle lätt kunna fylla en buss för en sådan resa, men en torsdag eller en fredag så är det inte möjligt. Lycka till.

Godmiddag