Viktig seger för BSKT

BSKT lyckades spela hem sin första seger redan i den andra matchen i årets SBL och det betyder garanterat jättemycket med tanke på hur laget har förberett sig och hur mycket som laget har tränat. Med idel motgångar känns det tungt att ”gå till det dagliga jobbet” men med en tidig vinst så ökar i stället motivationen det är jag säker på.

Gehrke hade bestämt sig för 3/4 dels zonpress till man man försvar mot BSKT så att dom inte skulle få så mycket tid i anfall och med förhoppning om att ”fel spelare” skulle ta avsluten.  Tanken var nog rätt men BSKT lyckades handskas med det utan problem med två bra guards i Hansson och Dickersson.

Köping började inspirerat och tog direkt initiativet men efter fem minuter tog BSKT över taktpinnen och höll den i princip hela matchen. Gustav Hansson dirigerade laget suveränt och visar nu när han får 100% förtroende sin verkliga kapacitet i match efter match. Det luktar landslagsläger längre fram i höst.

Dickersson anses som en usel guard av många men han visade igen upp att det går att komma direkt från collage och prestera i SBL. Idag var det bara treorna som klickade. 

Butler gjorde ett hyfsat jobb defensivt  men 6 returer är för lite på 26 minuter Offensivt måste han prestera bättre. Oluyitan presterade ok och är förtjänt en förlängd tryout.

Well som vanligt stark defensivt. I anfall är han beroende av en pg som kan passa bollen till honom och det kan Hansson. Snacka om en bra doldis. Häglund börjar komma i form. Hans skytte behöver laget.

Den stora positiva överraskningen med matchen var Czerapowicz. I förra matchen mot Luleå bara en dryg minut speltid. Igår nästan 18 minuter och 11 poäng och 2 returer.

Domarna Nasrollah (3) Bardaqji (3) och Juvicevic (5) hade en ganska svag afton. Chefen blåste inte i pipan många ggr under matchen så det blev inte så många foul som det borde ha blivit. Assistenterna fick sköta dömandet. Det mest i ögon infallande var när Welle går upp under offensiv korg för att göra poäng men blir blockad och domaren visar på inkast för Köping då är man helt fel ute. ”Han skjuter väl inte mot baslinjen”.

Jag tittade på matchen Borås mot Jämtland i måndags och regerade negativt på en del saker.

Coach Svensson I Borås fortsätter med att ständigt vara utanför coach området, ständigt vädja med utfällda armar mot domarna om foul på motståndare och han fortsätter med sin extremt verbala stil. Är det verkligen så som klubbledningen vill ha det i Borås. De som går på basket för första gången blir nog chockade över hans agerande. Till sist fick han ett välförtjänt T.

Domarna hade extremt svårt att samarbeta och att se de som hände på plan. Jämtland (Harris) åkte på ett antal mycket petiga foul om jag jämför med vad Borås kom undan med. Borås fick som vanligt spela mycket hårt försvar på hemmaplan utan tillräckliga åtgärder. 

SBLPlay´s match kommentator har trots att Andreas P i Borås har spelat ett flertal år i SBL inte lärt sig att Andreas heter PÖRSON och inte Pearson.

Det var även en hel del positivt som publiken och tittarna fick se i den här matchen.

Rajacic nämnde för en tid sedan om hur bra han tycker att RT Guinn är. Där fick han in en fullträff. Så har det varit de senaste två (2) åren. 

När RT Guinn spelar bra då vinner Jämtland. Du förstår hur mycket bättre Jämtland var i måndags när dom vann så komfortabelt trots att dom inte spelade särskilt bra. Wilson, Hardler och Harris är alla toppspelare och nyförvärvet Felix Edwardsson blev lite av lagets X-faktor när Harris fick foulproblem.

Jämtland spelar finurligt både i kombinationer och vid inkast och dom har dessutom förmågan att variera spelat från match till match.

Borås har ett bra komplett lag men halva laget är nytt tillsammans och det kommer att ta lite tid innan segrarna börjar ticka hem till Knalleland. Deras långa snabba korslöpningar i bågar är svåra att försvara eftersom det är svårt att hinna byta i försvar. Försvarande spelare hamnar ofta efter och det öppnar för attacker mot korgen som tvingar till rotation på svag sida vilket innebär problem.

Gutenius måste kamma sig.  Det är lite trist att se en landslagsman och så erfaren och bra spelare som inte accepterar ett enda domslut. Han verkar aldrig vara orsaken till en foul och när någon puttar till honom lite grand då är han återigen direkt och snackar med domarna. Eftersom han aldrig får några T så måste domarna gilla honom. Ingen ung spelare skulle få bete sig på det viset.

Godmiddag