Gratis handledning för makthavarna

Omstarten av SBL dam blev positiv på många sätt.

Publik var äntligen välkommen igen och det visade sig att ganska många slöt upp på de arenor där publikläktaren syns (Östersund, Alvik, Högsbo) Att döma av ljudet så var det hyfsat med folk även i Eos, och Helsingborg.

Nykomlingarna vannprecis som jag gissade för några dagar sedan och övriga tog som väntat stabila segrar.

Helt klart är att lagen verkar ha lyckats med att få tag i utländska spelare med högre kvalitet i år och det lyfter ligan till en högre nivå direkt. 

Östersund spelade bra tillsammans kryddat med bra amerikanskor.

Mehryn Kraker liknar mycket Amy Mohr i sin allround och uppoffrande spelstil. Mohr var lysande spelare i Damligan 2007-2010. Elena Popkey såg jag live för första gången och det var en stor överraskning. Bra basket IQ, bra teknik och bra skott. Trots att hon är ganska liten tar hon många returer. Lundqvist, Paulsson-Glantz och Elvbo håller god ligaklass så det blir en bra säsong om laget slipper skador. Uppsala kommer att få en kämpig säsong igen. Jag tycker att dom spelar lite väl naivt.

Borås har också lyckats med de utländska spelarna. Rodjanae Wade var riktigt bra och hon kompletteras väl av Paige Cannon. Gammelstad fostrade Emma Ström spelade lika frejdigt och bra som hon gjorde som 15 åring och Emma Häger, dotter till fd Umeå Comets spelaren Eva Söderberg var riktigt bra. Det blir en bra säsong även för Borås om man slipper skador på nyckelspelarna. Ryan vet vad han sysslar med.

Högsbo kommer så småningom igång och kommer att motsvara förväntningarna. Fredriksson har inte fått ihop laget ännu. Verkar ligga lika långt efter som A3 i förberedelserna.

Eos var som väntar bra hemma och vann. Jag skrev härom dagen att dom alltid är bra i säsongstarten så det var ingen överraskning att Södertälje skulle få det svårt. Jag reagerar över att Eos kom undan med ett väldigt hårt försvarsspel med för mycket kontakt. Södertälje blir bra när Sundberg får ihop laget.

Alvik var långsammare utan Klara och spelade som dom brukar spela utan McCarville alltså ganska svagt. Mark kunde hänga med ganska länge trots ett ganska svagt lag. Mark får det tungt men kommer att vinna en del hemma.

Matchen mellan Helsingborg och Wetterbygden har jag inte sett mer än glimtvis så jag har ingen åsikt mer än att det är bra att Helsingborg har satt upp jättestora banderoller efter långsidan så att ribbstolarna i hallen döljs. Tyvärr syns ingen publik alls. Var det omöjligt att montera kameran på den andra sidan ?

På tisdag blir det hemmapremiär för Umeå BSKToch det mot Köping som man mötte hemma i tränings cupen för några veckor sedan. Då blev det förlust efter OT, så det finns en del som talar för en riktigt spännande thriller. BSKT behöver en vinst i den matchen för att få tillbaka publiken till nästa.

Om du har tänkt gå på matchen då skall du tänka på att max 300 personer får komma in den 28 september. Det går att köpa biljett på Umeå BSKT´s hemsida NU. 

Podden Bänkvärmarna gästades i det senaste avsnittet av Jonte Karlsson. Jag rekommenderar den till dig. Det är tänkvärt och gratis handledning för makthavarna – tycker jag.

Godmiddag