A3 kan vända men då krävs det leverans av proffsen

Samma procedur som varje år kan man säga om starten på herrligan och nej Visby det blir återigen svårt att nå slutspel om ni blir utskåpade av Luleå med 30 pinnar redan i första halvlek. Jag trodde på er men det var naivt av mig.

Norrköping, Jämtland och BC Luleå tog ganska enkelt sina första segrar och så lär det fortsätta under de kommande omgångarna. 

Jag fick inte se BC Luleå mot Umeå BSKT eftersom koden som jag hade fått inte fungerade på min mac så det blir inga subjektiva åsikter om vare sig lagen eller domarnas insatser i premiären.

Jag fick nöja mig med live statistiken från herrligan fram till A3 matchen kl 20:30 i Ungern mot Csata Budapest eftersom den kunde ses på youtube.

Jag hade inte särskilt höga förväntningar på A3 med tanke på att jag vet hur lite dom har tränat tillsammans och hur många som har varit frånvarande från och till.

Csata var inget märkvärdigt lag. Skulle max placera sig i mitten på dagens svenska damliga. Csata sköt bra från distans men det gör de flesta med så öppna lägen som A3 bjöd på.

Csata överbelastade en sida och skipp passade sedan till en skytt på andra sidan som satte skotten. Det var deras ”bread and butter”. Med lite bättre press på de som har bollen går det inte att slå sådana passningar. 

Ett uppvaknande av Brown är nödvändigt för då finns det helt klart möjlighet att vända till seger med minst 16 poäng på torsdag. Jag tror faktiskt att A3 fixar det – om Brown gör det hon kan.

Louka och Asoro kämpade bra hela matchen och levererade poäng. Page var blek i första men gjorde en bra andra runda med bra skytte. Varken Degbeon eller Brown var redo från start och då kan inte A3 vinna ens i SBL. 

Jag hakar upp mig på att A3 spelar 1 – 4 anfall så ofta med båda femmorna startade på elbow. Det ger inget utrymma för Brown och Page´s individuella 1 mot 1 kvalitet. Jag skulle ha valt spel mycket attackbasket med två guards (Brown & Page) och jag skulle spela med 1 center lågt och med två ute i hörnen. K.I.S.S.  

Medialt var allt som vanligt idag. En matsedel längst bak i tidningen. Undrar om det hade varit detsamma om BSKT hade skrällt mot BC Luleå.

Jag hoppas att BSKT har lagt lite kraft på att i år annonsera om än smått i lokaltidningen. Klubbarna når inga random äldre besökare om man bara annonserar i de sociala medierna.​

Godmiddag