Lite vila och återhämtning – Tack

Kval matchen mellan Schio från Vicenza, Italien och Bourges, Frankrike blev riktigt bra.

Trots att Bourges inför matchen verkade överlägsen fysiskt och med hög kvalitet i laget så blev det förlust mot ett mycket välspelande Schio. Dom spelade på hemmaplan och även om hemmapubliken bara var ca 300 så var den en faktor.

Gruda, Sottana och Laksa levererade strålande skytte och laget spelade bra varierande försvar.

Både Schio och KSC Szekszard från Ungern tar nu plats i årets Euroleague. 

Bourges verkade vara dåligt tränade. Dom startade i hög fart som Schio inte hängde med i men helt plötsligt tog bensinen slut. Schio spelade smart och sköt sig ifatt och förbi. 

E Eldebrink fick mycket förtroende men inget fungerade. Den enda som var godkänd var guarden Douchet som i andra halvlek sänkte alla sina 15 poäng.

Coach Tom Hovasse förde Japans damer ända till final i OS mot USA. Nu har han blivit utsedd till ny coach för Japans herrlag med samma höga målsättning som damerna hade. Spännande att följa hur det går i kommande VM och OS.

Äntligenfår vi utropa för nu är dom högre tränarutbildningarna äntligen tillbaka. Min tränarkollega har väntat i tre (3) år eller var det fyra på att få anmäla sig till den högre tränarutbildningen med elit som inriktning. Äntligen får han skicka in anmälan.

Jag funderar på Svenska Cupen igen.  Vore det inte en bra idé att köra den fullt ut i september före seriestarten ? Bra träningsmatcher med värde innan SBL start. 

Funderar på om inte SBL också måste tänka om när det gäller seriespel under jul & nyårshelgen

Jag hör att ingen spelare i BSKT får ledigt ens på julhelgen. BSKT kommer att träna på julafton, juldagen och annandagen eftersom dom har hemma match den 27:e mot Köping.  

Jag förstår hur coachen tänker men jag tror inte att spelarnas anhöriga förstår honom. Särskilt inte de som kommer från södra Sverige och inte får åka hem.

Det är inte sportsligt riktigt bra att Köping skall behöva spela match i Umeå den 27 december eller att BSKT skall spela borta den 30 december.

Det är dyrast att resa under den perioden. Det mesta är fullbokat tidigt. Även basketspelare behöver lite julefrid.

En vecka ledigt från den 23 december till den 31 december borde alla kunna få i sitt avtal. Det har Euroleague spelarna förhandlat sig fram till.

Jag vet att dom som talar för matcher mellan jul och nyår tänker på större ”hemvändar intäkter” med en sold out hemmamatch. Dessutom kan inte de utländska spelarna ”åka hem och tappa forman”.

Jag tror att SBBT Tävling skulle vinna mer kvalitet på att ge spelarna lite ledigt och lite återhämtning. 

Godmiddag​