HOOPS tror på Visby och Borås

Det är dags att tippa vilka lag som kommer att gå till slutspel i SBL Dam.

Mitt vågade tips är Luleå, Alvik, Högsbo, A3, Södertälje, Norrköping, Visby, Borås. Där har du mina åtta och ungefär i den ordningen.

Jag vet att du blir förvånad över mina val men jag tror att Fredriksson får ihop ett starkt Högsbo även om olyckskorparna kraxar.

Enjebo och Ioannidis får ihop sina stjärnlag och jag tror på spanjoren Hernandes i Visby. Om han jobbar på liknande sätt som Balibrea i Umeå BSKT då kommer det att hända bra saker även om det kan ta lite tid.

Jag tror på Ryan i Borås. Kunskap & Erfarenhet är ingen belastning.

De unga coacherna i Luleå och Norrköping borde med sina material och coach förmåga fixa plats ett och sex.

Södertälje och coach Sundberg har börjat att figurera i medier som guldkandidat men nej det tror inte jag på. Slutspel blir det självklart.

Jag tror i alla fall att årets SBL dam blir en av de bästa på många år. Vi har 14 lag i serien och de flesta har öppnat lädret och inhandlat importer. Det börjar närma sig 50 st.

14 lag i SBL tycker jag är lite för mycket men så länge som det är ok att köpa in fyra (4) utländska proffs så syns inte bristen på bra svenska spelare så mycket.

De lag som har lyckats med de utländska värvningarna och har ett par stabila svenska spelare kommer att spela semifinal.

Noterar i ett inlägg på twitter att Rajacic läser HOOPS eftersom han har citerat mig där utan att ange vem han har citerat.

Journalisterna med bloggar håller ihop och nämner aldrig HOOPS åsikter men dom läser vad jag skriver och det är bra för då får dom lite kött på benen. 

Det var annat med Hasse Andersson i ÖP. Han kunde ringa då och då för att bloggsnacka. R.I.P Hasse.

Tittade på några riktigt bra träningsmatcher mellan lag som spelar i Euroleague.

I Nicosia på Cypern möttes Olympiakos och Zenit St Petersburg. En bra match som dömdes av Sveriges numera enligt mig bästa domare Saulius Racys,som SBBF inte godkände som FIBA domare i år. Bra att hans karriär kan fortsätta trots det.

Jag har sett en hög kvalmatcher till Champions League men inga svenska FIBA domare (7 st fn) i action vad jag kan se.

Är dom svenska domarna inte betrodda eller tackar dom nej ?  Jag är i alla fall nyfiken. Vi kanske har det för bra här i Sverige och tackar nej till FIBA arvodet och frånvaro från hemmet i 2-3 dagar. Upplys gärna mig.

En HOOPS läsare ville att jag skulle nämna den serbiske coachen Dusan Ivkovic som nyligen gick bort 78 år gammal. Det gör jag gärna. Han har betytt oerhört mycket för Serbisk basket och hans framgångar under åren är svåra att överträffa. Sista åren som head coach för landslaget jobbade han gratis. R.I.P 

Thorengruppen Innebandymeddelar idag i lokaltidningen att det kommer att vara fri entré till alla damlagets matcher i Superligan. Man har tydligen sålt ut nästan alla matcher till medarrangörer som bjuder på entrén. Jag har svårt att förstå hur man har tänkt här. 

Thoren är Sveriges bästa lag och dom borde kunna dra 700 betalande till varje match i Superligan vilket skulle genererar mer pengar i kassan än vad dom får in nu eller………….. 

Kanske har dom kommit fram till att ”dom är för överlägsna” i serien för att det skall vara intressant att betala för att få se kross efter kross. Därför har dom valt den vägen. 

Kommer publiken att vilja betala 100 kr för vuxen för att gå och titta på IBK Dalens herrar ? Thoren försöker ta över Umeå när det gäller innebandy.

När startar dom övertagandet när det gäller fotbollen på herrsidan ?

Godmiddag