Soppatorsk även för HOOPS

OS basketen slutade som väntat med USA som guldmedaljörer men ett Frankrike som utmanade herrarna till de sista minuterna. På damsidan överraskade Japan med att ta sig till final på ett övertygande sätt men i finalen hade man inte mycket att sätta emot framförallt i spelet nära korgarna. OS basketen tillhör fortfarande USA men övriga välden närmar sig mer och mer. 

Jag kan inte låta bli att lyfta på kepsen för japans coach Tom Hovasse, som faktiskt har gjort fyra matcher i NBA med Atlanta Hawks 1994-1995. Han spelade tio år i Japan lärde sig språket flytande innan han avslutade sin spelarkarriär . När han fick chansen att ta över landslaget sade han att det var möjligt att föra laget till OS final i Tokyo och utmana USA. Han blev utskrattad. Jag tror att tvivlarna har slutat skratta.

Japan är på gång även i andra åldersklasser. Jag såg igår Japans U19 damer mot stornationen Canada i U19 VM vinna med 83-82 (spelas i Debrechen, Ungern just nu). 

Serbiens damer och Sloveniens herrar såg slitna ut i de sista matcherna.  Det blev soppatorskför dem liksom för Sveriges  handbollsdamer som kollapsade helt. 

Det blev även lite av soppatorsk för mig själv som har sett det mesta av basketen i tio dagar men att stiga upp och se basket 04.30 är inte ens min grej så det fick blir repriser av finalerna i stället. Det var ändå ganska klart vem som skulle vinna – eller hur.

Näst efter basketen så gillar jag friidrott bäst men även där blev det inte särskilt mycket tittande den här gången pga tidsskillnaden. 

Warholms och Ingebrigtsens guldlopp är lite crazy och jag undrar ”vad dom går på” när dom båda efter loppen sade ”att benen kändes lätta” på upploppet. Vad har dom kommit på om det inte är dopning ?

Sue Bird slutar för gott i landslaget men jag blir inte förvånad om Taurasi är kvar i laget när det är dags för Paris 2024. Hon vill säkert bli den mesta damolympiern inom basket genom tiderna men då måste hon platsa till Paris.

Lite patetiskt är det när kommentatorerna säger representerande ”det ryska laget” för dom representerar ju Ryssland och inte den olympiska kommittén. Ett mesigt beslut igen av IOK. Det borde vara klartecken för alla att delta eller ingen, det är min åsikt.

Läste att bossen Sebastien Coe öppnar för en klass med ”dopade/alt sex”  grupp i framtiden. Nu är han ute och cyklar helt och hållet och snart blir han ersatt med ngn mer klarsynt person.

Jag hör ofta kommentaren att ”Domarnivån var dålig” uttalas av kommentatorer, ledare, coacher och aktiva efter en match i olika sporter. När dom säger så då vågar dom inte tala rakt ut för dom menar dom något helt annat-eller hur.

Läste nyss på nätet att 32 åriga KD skriver nytt 4 årskontrakt med Brooklyn Nets och får 400 miljoner kronor per säsong. Det är lätt att förstå varför han fortsätter att lira. Han kommer att halta leende till banken även om han blir skadad.

50 dagar till uppkast i SBL herr. Jag har inte lyckats att snappa upp något om Fryshuset mer än att dom tappar spelare. Frågan är om Fryshuset har något lag alls i år. Blir det bara åtta lag i årets SBL herr ?

Godmiddag