Vad är en ”Skjutvakt” ?

Så har jag avverkat de första fyra herr matcherna och en dammatch i OS. 

Nummer ett blev Italien mot Tyskland som slutade med Italiensk seger efter att tyskarna helt fick slut på bensin i andra halvlek. 

Första halvlek var en shoutout där båda lagen hängde treor på löpande band.

Det spelades nästan enbart P&R basket eller en mot en rakt framifrån som avlutades med en trea om inte layup var möjlig. Ärligt talat blir det ganska enformigt och jag hoppas att det inte blir så i alla matcher.

Austrarlien mot Nigeria blev trevligare. Nigeria körde solo och kunde inte vinna mot ett LAG som Australien.

Italien och Australien går vidare för som är helt enkelt bättre än Nigeria och Tyskland.

Precis som jag misstänkte så fick USA problem med Frankrike och det blev en svidande förlust i premiärmatchen för USA.

Jag har nu hört tre svenska sportjournalister kalla USA för Dream Team och i och med det så visar dom sin inkompetens. Det finns bara ett Dream Team men det har dom inte fattat.

Förresten så tycker jag att många reportrar som jobbar för Discovery inte håller måttet.

Basketkommentatorn i matchen mellan Frankrike och USA var däremot riktigt bra och så Vacci förstås som sköter cykelsporten. Jag väntar på friidrotten med Juhlin. 

Det var nog många som trodde att Argentina med Campazzo, Scola, Deck, Lapprovittola, Garino och Vildoza skulle klara av Slovenien men så blev det inte.

Slovenien vann utan att behöva glänsa. Doncic (48p),Prepelic (22p), Crancar, Dragic och Blacic med flera sköt 45% på treorna (38 st) och lirade ut Argentina.

Det gör Slovenien med en högst medioker naturaliserad amerikan Mike Tobey (11p) som normalt spelar i Valencia och inte är en dominerande spelare som Randolph var för Slovenien sist då det begav sig för dem.

Slovenien är ett svårslaget lag så länge som Doncic får hållas och frågan är vem som skall stoppa honom. Jag tror att perfekt zonförsvar är enda chansen för att få honom lite ur matchen. Det tror nog inte du på eller hur.

Jag hann med en dammatch också innan jag knackade ner den här texten och det var Canada mot Serbien och serbiskorna motsvarade förväntningarna och vann men inte utan problem.

Det blev 72 – 68. Serbiskorna spelade som vanligt ett lurigt anfallsspel med bra skytte och i försvar med press på skyttar och i övrigt stängt mitten.

Det verkar som att Canada har satsat oerhört på OS deltagandet. Dom har ett bra lag och dom såg väldigt balanserade ut med både WNBA spelare och toppspelare från Euroleague. Dom kan gå långt trots den här förlusten.

Noterade även att Spanien hade problem i den första matchen mot Korea.  Mondeos framgångssaga tog slut i EM och lär inte fortsätta i detta OS.

Wikipedia har lustig översättning på shooting Guard = ”skjutvakt” och small forward = ”små framåtpositioner”.

Godmiddag