Behövs verkligen en uppförandekod inom SBL ?

Asoro blev klar för A3. Nu väntar jag bara på den 6:e spelaren för att laget skall bli komplett och få riktig guldglans. 

Jag tippar att A3 är ute efter en svensk spelare som han landslagsmeriter eller redan har spelat i laget typ Fontaine eller Vesterberg. 

Båda hoppas på spel ”ute i Europa” men Sverige är ju också Europa och spel i Eurocup lockar säkert. 

Både spelare och klubbar väntar på besked om hur det blir med pandemin – Blir det något Eurocup spel med hemma och bortamatcher.

Kolla in de utländska laguppställningarna i UD & A3 som inte har vunnit guld bara under de senaste åren. 

2017: Stålvant, Kabengano, Zanoni, Melnika, Lucacovicova, och Okockyte. 
2018: Kiesel, Brown, Kvederaviciute, Mazionyte, Begic och Koop. 
2019 gick det vägen.
2020 blev det inget spel 
2021 blev det semifinal med Thompson, Stach, Degbeon, Vintsilaiou

Tittade på Los Angeles Sparks senaste match en stund igår. Zahui får starta men hon hade återigen ingen bra match. Hennes stora problem är försvarsspelet. De spelare hon möter är för det mesta både snabbare och spänstigare.

Den  25 maj skrev SBBF på hemsidan följande: 

Under våren har ligaföreningarna inom SBL herr och SBL dam inlett ett arbete tillsammans med Svenska Basketbollförbundet för att ta fram en uppförandekod för SBL herr och SBL dam. Förhoppningen är att denna ska ge klubbar, ledare och spelare tydlighet kring vad som gäller på och utanför planen.

Jag funderar på om det verkligen är nödvändigt med en uppförandekod i SBL. Har vi problem som vi inte kan hantera ? 

Jag har följt sporten i många år och enligt min åsikt så är uppförandet under basketmatcherna bra från spelare och ledare.

Det som inte är bra det är spelare som ständigt skall snacka med domarna om deras domslut men det beror ju på att domarna tillåter det.

Det som heller inte är bra det är coacherna som är utanför coach området och coachar i tid och otid men det skulle lätt kunna åtgärdas om bara domarna inte tillät det.

Jag känner inte till om det finns föreningsrepresentanter som ringer upp förbundsfolk och domare och klagar och bråkar efter en förlorad match och jag har aldrig under de senaste tjugo åren sett eller hört talas om någon föreningsledare som har gett sig på domare.

Det kanske är dags att ”den oskrivna lagen om uppförande blir nedskriven” men i kölvattnet efter det kommer även en lista på bestraffning eller avgifter (bötesbelopp) som måste betalas när överträdelser görs.

Jag tycker inte att det är detta som SBBF och klubbarna skall lägga ner energi på utan på att få tävlingsverksamheten och utbildningsverksamheten att bli bättre.

Godmiddag