HOOPS filosoferar i skuggan

Jag har funderat en hel del på vem som kommer att bli förbundskapten för damlandslaget efter Crespis sorti. 

Jag har bollat med Enjebo, Pinto, Kausaite, Nordqvist, Taylor-Lundgren, Sandberg, Johansson, Fredriksson, Muzito-Bagenda och Levin m. fl men nu klarnar det efter att ha läst att Bengtsson inte tar Södertälje damerna trots att det var klart sedan länge.

Honom skall vi ha tror jag GM Joulamo har sagt efter det genomförda EM slutspelet och det kanske innebär att hela övriga staben blir kvar runt laget. 

Om det blir så då tycker jag att det är ett bra beslut. Bengtsson klarar jobbet och staben runt honom är redan inkörda.

Vi har tillräckligt bra coacher i Sverige idag. Problemet är att vi måste få med de bästa spelarna i landslaget. SBBF styrelsen borde fundera på hur man gör landslagsuppdragen attraktivare.

Norrköping fångade Desport, 204 cm, 26 år från Fryshuset. Det var ett bra napp. Jag hoppades att BSKT skulle  försöka få honom till Umeå. 

Desport har imponerat på mig mycket. En bra spelare/lirare som har haft otur med domsluten i år pga att han har spelat i Frysen. Nu har han kommit ut ur kylan och in i värmen och allting kommer att gå så mycket lättare nu.

Södertälje satsar på sina veteraner. Palmblad och Pita blir kvar och nu även Radosavljevic. Snart kanske även Gaddeforsarna.

Det har pratats om att de skall iväg utomlands igen men 3 poäng skyttet är för svagt för att få ett stort kontrakt  ute i Europa.

Jag skulle iofs inte bli förvånad om Gaddeforsarna hamnar i BC Luleå.

Där finns ekonomiska muskler så att det räcker och blir över och nu måste BC Luleå bygga ett helt nytt lag.

Kanske gör BC Luleå som damerna och satsar på bra svenska spelare i stället för utländska spelare. Luckan efter Nordström fyller man med en Gaddefors. 

US Olympic Team saknar fortfarande några spelare som spelar NBA final men jag tror att TEAM USA´s resultat i de två genomförda tränings matcherna sänder signaler. Det har blivit 2 raka förluster först mot Nigeria med 87-90 och senast i natt mot Australien med 83-91. Det finns inget Dream Team längre.

Fick igår höra att en av Norrbottens första riktigt bra basketspelare Krister Svensson har gått bort. Vi spelade i Norrbottens Senior länslag vid kalottmatcher i Finland. Jag tror att det var 1966 eller 1967. Han var riktigt bra som junior och en av de bästa i länslaget och han fick även åka med svenska juniorlandslaget på Tour i USA. Efter avslutad karriär som spelare blev han elitdomare och dömde många år i landets högsta serier. R.I.P. KS.

Godmiddag