A3 satsar på guldjubel till våren.

Abigail Asoro tillbaka till A3. Det är ett starkt nyförvärv. Jag trodde att hon kunde bli den som lyfte Alvik till sitt första SM Guld men så blev det inte.

I vissa matcher med Alvik var hon ostoppbar och såg ut att göra som hon ville men när det kom till de två avgörande matcherna mot Luleå då försvann hon helt ur bilden.

Jag vet inte riktigt varför men jag tror att det var genom Lundqvist och McCarville som spelet skulle passera och då kan vem som helst tappa sugen när ens roll inte räknas särskilt mycket. Asoro fick knappt låna bollen i de två sista finalerna. Jag kan ha fel men det var i alla fall så jag upplevde det.

I A3 blir hon ett riktigt vasst hot både utifrån och nära korgen. Defensivt spelar hon aggressivt men lite slarvigt och drar ofta på sig lite för naiva fouls. 

”Tillsammans har vi nu möjligheten att spela en fartfylld och rolig basket, som vi hoppas publiken kommer att uppskatta”, säger Umeås guldcoach Janne Enjebo enligt vk.se

Jag hoppas att det blir som Enjebo lovar men han har lovat samma fartfyllda och roliga basket de senaste åren men det har i alla fall inte jag sett röken av. Rätta mig om jag har fel.

I Eurocup kan faktiskt uppställningen Brown, Page, Degbeon, Louka och Asoro väga ganska tungt men det skulle behövas ett till etablerat nyförvärv med lite internationell erfarenhet för att ha en chans att ta sig vidare i Eurocup spelet. Övriga A3 spelare är helt ok i ligan men Eurocup är något helt annat.

Kul blir det i alla fall att se hur långt Enjebo kan ta laget med sin spelstil och med dessa spelare.  Det råder ingen tvivel om att man siktar på guldjubel till våren. Med ett starkt namn till kan även gruppspelet i Eurocup klaras av.

Förra veckan kunde vi se OS kvalmatcher med ända upp till 11.000 (Kaunas) åskådare på läktaren och i Serbien dryga 5000 men i Kanada och nu i Japan är det stopp för publik.

OS utan publik blir så trist. Det kommer tyvärr att blir sämre sport än det blir med publik och det tycker jag att det senaste året har bevisat.

Jag respekterar beslutet eftersom jag har upplevt covid19 fasan i släkten.

Jag tycker att det är naivt att överhuvudtaget genomföra OS. Dom borde ha ställt in helt men då kanske den Olympiska Kommittén går under eftersom slantarna inte kommer in. Allt som har med OS att göra är business numera på hög nivå

OS skulle i alla fall inte gå under men kanske i den kostsamma och överdådliga form som OS har genomförts sedan milleniumskiftet.

Godmiddag.