Kina slopar utländska spelare i högsta ligan

Det är trist att en feldömd straff mellan England och Danmark skall avgöra så mycket. Fotbollen har samma problem som vi har i SBL basketen. Matcher avgörs trots felaktigheter.

I höstas fick jag se Jämtland få en helt felaktig foul med sig i sista sekunden av ordinarie tid som avgjorde matchen mot BSKT. BSKT hade gjort en strålande match men blev ”blåsta på segern”. Jag har svårt att glömma det.

Jag vet att man ändrar inte ett foul domslut mer än möjligtvis att klassa upp domslutet till osportslig eller klassa ner till icke osportslig men en domare borde ha lite känsla och lite kyla särskilt om man står i ”fel vinkel”.

Domaren blåste på en ren reflex som kanske utlöstes pga att Jämtlands coach stod bredvid honom och ropade FOUL.

I går hade man tillgång till VAR och det borde ha varit självklart att det inte var straff men det VAR förmodligen politik på hög nivå inom gammaldags traditionella fotbollen som avgjorde den matchen.

Det skulle förvåna mig mycket om inte finalen går till 120 minuter och avgörs på straffar. Det är mest PK.

För några dagar sedan skrev jag att Kina har flest basketspelare av alla nämligen 300 miljoner (mkt större än pingis och många fler än i USA).

Nu går Kina före med gott exempel och sätter stopp för utländska spelare i den Kinesiska Basketligan. 

Vore inte det ett radikalt grepp även för den svenska ligan ?

En superstimulans och utmaning för alla svenska killar och tjejer.

Många fler svenska spelare skulle kunna få en vettig ersättning så att de kan satsa mer för att nå högre kvalitet. Landslaget skulle garanterat bli bättre om landslaget fick spela många träningsmatcher.

Lyssnade på 305 podden där man hedrade power forwarden Bob Osberry som gick bort nyligen. Han kom till Köping Basket i början på 80-talet.

Jag hade förmånen att se honom spela i Skellefteå när vi mötte Västerås i kvalet till Elitserien 1985. Osberry var en mycket bra spelare och tillsammans med guarden Gerald Holmes väldigt svårstoppade men vi lyckades efter vinst mot dem i Västerås och gick upp till Elitserien.

I vårt lag spelade Ike Person som då lyckades med en liknande bedrift som Osberry. På två år förde han KFUM Skellefteå från div 2 till Elitserien. Osberry hade åren innan fört Köping från div 3 till Elitserien på tre år.

Så bra basketspelare som de ovan nämnda ser vi sällan eller aldrig numera i den svenska basketligan.

Jocic meddelade innan OS kvalet att han inte skulle delta med Serbien i OS. Det skapade rubriker och ilska där hans patriotism ifrågasattes men han stod på sig och menade att hans kropp var för sliten.

Experterna ansåg i alla fall att det inte spelade någon roll. Serbien har aldrig haft ett så bra lag så det fanns inte i tankevärlden att man skulle missa OS.

I OS kvalet spelade man inte bra. En av de bästa spelarna guarderna Micic & Jovic fick nöta bänk mest hela tiden och i stället fick t ex en gammal Teodosic spela mycket.

Jag tror att det fanns inre motsättningar och att coach Kokoskov tvingade till en matchning som han inte gillade. Jag tycker att han coachade uppgivet och nästan gav bort matchen mot Italien. Italien vann ganska enkelt mot Serbien och huvud kommer troligtvis att rulla. 

Läser att Thorens Innebandy herrar har skrivit nytt kontrakt med Norrman som klev in och lyckades hålla kvar laget i elitserien. Bra så men………….när jag läser hur han klassar ner sin föregångare då reagerar jag.

Enligt honom var dom ”dåligt tränade”, dom hade ”dålig fysik” och att han tog över ”småpojkar som blev män”. Snacka om att slå sig för bröstet. 

Godmiddag.