Flow saknades mot Belarus

De största optimisterna trodde nog Frida Eldebrink när hon i TV intervju sade att ”vi förlorar inte två gånger i rad mot Belarus”. 

Tyvärr så förstod jag att Sverige aldrig skulle komma in i samma flow igen som man hade mot Italien. Två sådana matcher i rad tillhör ovanlighterna.

Sverige gjorde en bra match defensivt men Belarus med goda meriter från tidigare EM och väldigt erfarna spelare var för starka.  

Skottprocenten blev återigen väldigt låg eftersom Belarus ville att Sverige skulle skjuta utanför 3 poäng linjen.

Lördagens match mot Bosnien Herzegovina blir svårare för dom är bättre än Belarus.  

BIH som dom också heter höll jämna steg med den troliga guldvinnaren Frankrike i sin 1/4 final och förlorade med bara elva poäng. Tyvärr tror jag inte Sverige klarar av att matcha dem.

Trots allt ett godkänt resultat att gå vidare från gruppen och toppa det med att spela så bra och vinna mot Italien som många tippade till minst kvartsfinal.

Min högst personliga betygsättning av spelare och coachning kommer någon gång i nästa vecka.

Jewell Loyd återigen i den amerikanska OS truppen och hennes autograf fick jag i Umeå Sporthall för några år sedan när hon spelade med turkiska Botas.

Det skall vara klass för att jag skall ta autografer.

Den legendariska Boston Celtic centern Bill Walthon och den legendariska N Y Knicks coachen Hubie Brown tog jag vid NBA clinicen i Huskvarna 1992.

Det är nu klart att Dawit lämnar Umeå men även om jag vet så avslöjar inte jag vart han hamnar. Det får dem som har den bollen sköta.

I skidsport får man massor av beröm i media om man blir 9:a i WC tävling. Det är nästan lika fint att bli 9:a i de alpina grenarna. Snacka om favoriserade sporter i Sverige.  

Trevlig Midsommar på er alla