Vi håller tummarna

Klockan 10.33 på torsdagen loggade jag in på basketlandslagen med min telefon och till min stora förvåning så är det första som dyker upp en bild som täcker nästan hela skärmen av Zahui. Det gör mig irriterad. Hon är ju för h-e inte ens med i laget. Det är de spelare som skall spela som skall frontas och vara i Focus och inte Zahui. Hon har gjort sitt val.

Inför matchen har SVT frågat Egnell om vad som krävs av Sverige för att kunna vinna. Det var inget fel på svaret förutom att allmänheten inte förstår vad en highscoring game är och inte heller vad transissionsspel är.

Uppkast om en timme när jag skriver det här.  Jag hoppas att Sverige klarar av att hantera spel mot zonförsvar.  Mot man man ordnar det sig.​ Vi håller tummarna mellan 12.00-14.00.

Läser i NSD.se att man slår sig rejält för bröstet över att Nyströmarna är med i EM laget men inte nog med det man nämner att Visscher kommer från Gammelstad men inte att Ekh har Västerås som moderklubb. Till råga på allt så kommer ”nästan även Eldebrinkarna från Luleå” pga att familjen har en stuga i Kalixtrakten.

Jag är från Norrbotten och gläds med lagets framgångar men ibland går lokalpatriotismen lite väl långt på sportredaktionerna. Jag hade inte blivit förvånad om rubriken hade varit ”Halva landslaget från Luleå”.

Förresten så vet jag att en viss person direkt efter sista finalen tog kontakt med Crespi när hen såg att Allis Nyström inte var med i truppen. A Nyströms spel efter årsskiftet och framförallt spelet i slutspelet innebar att hon borde ha varit given i truppen men icke. Tänk så olika ledare som är ansvariga för uttagningar kan se på en spelare.

Noterar att i fotbolls EM får lagen redan två dagar innan match reda på vilka som skall döma Sveriges kommande match. I den svenska basketligan är det en väl bevarad hemlighet till det att domarna dyker upp i hallen. 

Tittade på frontbilden i lokaltidningarna från student utspringet och noterade att de flesta hade dignande blombuketter, bilder och annat smått och gott runt sin hals och såg jätteglada ut men längst fram lite på sidan av de övriga gick en kille med bara en liten nallebjörn och ett litet foto runt sin hals som inte var lika uppspelt. Är det inte dags att sluta med detta nu ?  

Godmiddag