Summer mode

Under sommarmånaderna brukar HOOPS dra ner på skrivandet och så blir det även i år.

Den här veckan är fulltecknad med basketläger inom min förening Minerva för 7 – 10 åringar måndag till onsdag och 11-12 åringar torsdag och fredag, så det blir troligtvis bara en krönika den här veckan och då troligtvis på lördag.

På lördag vet vi hur det har gått mot Slovakien och Spanien. Vi får nog hålla tummarna så att dom blånar för att det skall gå vägen i gruppspelet för Sverige.

Slovakien är ett basketland med god tradition. Jag kommer mycket väl ihåg 2007 när Sverige mötte  Slovakien i Umeå i EM kval. 

Eldebrinkarna, Halvarsson, Egnell, Grahn var 18-19 år och redan då riktigt bra. 

Lagets mer erfarna spelare var Anna Barthold, Katarina Andersson, Mikaela Livinj, Kadidja Andersson och Linnea Liljestrand och det var framför allt dom som då skulle föra Sverige till EM. 

Dom rutinerade klarade inte av att få stopp på Zirkova och Jurcenkova då. Zirkova var omutlig i sitt skytte och sänkte Sverige och Jurcenkova dominerade returtagningen och poänggörandet med henne. Zirkova har lagt av men 37 åriga Jurchenkova är fortfarande med.

Sverige hade då en Tjeckisk head coach Milan Veverka, som inte lyckades få Sverige att spela bra mot zonförsvar. Hoppas att dom har löst det problemet inför torsdagen för det lär komma zonförsvar igen.

Spanien på fredag kväll blir lika svårt som det var på måndag kväll. Tyvärr går det inte att bygga upp en järnridå och spela oavgjort så det vill till att Sverige kan hålla rent framför egen korg.

Spanien har inte lika namnstarkt lag som senast. Bara sex spelare är kvar sedan det senaste mästerskapet. De nya håller god klass men har inte erfarenhet från mästerskap och det väger alltid tungt.  Med full trupp hade Sverige kanske kunnat vinna mot Spanien.

Godmiddag