Sammanfattning av 20/21

Du som läser HOOPS regelbundet vet att jag har haft massor av åsikter inte bara om lagen i herr och damligan utan även om klubbarna och domarns sätt att döma.

En slutlig sammanfattning av säsongen blir trots pandemin positiv.

SBBF får ibland kritik från mig och andra bloggare men SBBF skall ha cred när man förtjänar den och det gör man när det gäller genomförandet av SBL trots pandemin och tomma läktare.

Klubbledningarna skall ha en stor eloge för att de verkar har kunnat få ihop ekonomin och att alla lag kan fortsätta i SBL 2021/2022.

Lagen skall ha en eloge för att de har blivit bättre och bättre under säsongen och för det spel som presterades i slutspelet med tanke på att inga fans var närvarande som är så viktiga i elitidrott. Man spelar trots allt för publiken när man befinner sig på elitnivå.

Kul med sändningarna från SVT men i alla fall jag hoppas på bättre grafik och bättre kommentatorer till nästa år.

Luleå och Norrköping bjöd på strålande och inspirerande basket i de avgörande finalerna som blev bra propaganda för basketsporten

Domarna tog sig i kragen efter årsskiftet och blev avsevärt bättre under den avslutande delen av säsongen. Kan de svaga domarinsatserna fram till mitten av januari ha haft att göra med att publiken inte fanns på plats. 

Även domarna gillar troligtvis hellre att uppträda inför publik. När den inte är närvarande kanske de inte är lika skärpta som de måsta vara oavsett publik eller inte.

Salle Racys går från klarhet till klarhet. Euroleague har stort förtroende för honom det är helt klart eftersom han var förste domare i Next Generation Finalen U 18 mellan Real Madrid och Barcelona. Kul ! Finns det inga fler domare i Sverige som vägar satsa på det. Det är bra löner när man kommer upp på den nivån.

Rajacic´s blogg i bt.se vill få Nässjö Kommun att renovera eller bygga en baskethall till laget men då trot jag inte att han har koll på att det är bandy som gäller i den staden. Basketen måste nog vinna ett SM Guld först innan politikerna får upp ögon för sporten. Där sitter bandytraditionen i väggarna i kommunhuset.

I Nässjö har dom en inomhushall (Stinsen Arena) för bandy som byggdes redan för 10 år sedan och kostade 45 miljoner. Hallen har publikkapacitet för 2000 personer. Bandylaget är fn på dekis så egentligen så kunde dom låta basketlaget flytta in i den hallen direkt.

Jag tror att basket har ungefär lika låg status i Nässjö som i Umeå där hockey, hockey och hockey följs av fotboll, innebandy och skidsport m.m 

Enligt vanligtvis välunderrättad källa så är Alex Lindqvist nära att skriva på för Södertälje.

Nu hoppas vi att damlandslaget kan överprestera och ta sig vidare från gruppspelet trots att ”drakarna” inte är med.

Godmiddag