Positiva besked från både BSKT och A3

Du fattar förstås att jag kände till att guarden Gustav Hansson, 26 år, 185 cm var på G att skriva på för BSKT. Ett väldigt positivt besked för BSKT.

Det är snyggt jobbat av sportchefen Luca Romano som är den som har skött förhandlingarna att kunna knyta till sig en så etablerad spelare till BSKT´s unga lag. 

BSKT´s budget är väldigt begränsad. Jag är övertygad om att han hade kunnat få mer lukrativt kontrakt hos andra lag men han kanske känner på sig att coach Balibrea kommer att lyfta hans spel ytterligare till en ny nivå.

Hansson kommer att bli en av de givna informella ledarna med stort ansvar i Balibreas lagbygge och det tror jag att han kommer att gilla och klara av.  

När det gäller A3 så har jag valt att ligga lågt och vänta på något riktigt intressant att skriva om efter raderna om amerikanska guarden Page, som skrev om på för en månad sedan. Idag blev det intressant.

A3 presenterade grekiska centern Vasiliki Louka, 25 år, 193 cm,som spelade i Helsingborg förra säsongen. 

Jag blev imponerad av det hon visade upp när Helsingborg var i Umeå i fjol. Jag har även sett flera streamede matcher och ser en bra returtagare, en stark inside spelare med bra register och ett ganska vasst halvdistans skott.

Louka kommer att passa in perfekt i high Low spel med Degbeon under kommande säsong. Det blir ett starkare anfallsvapen under korgarna.

Detta innebär att A3 har fyllt kvoten med fyra utländska spelare så nu väntar vi på ytterligare några starka namn som laget behöver för att utmana i Eurocup, Sikta mot toppen i Sverige det gör man redan med klara spelare. 

Kan Fariah Abdi vara aktuell ? Hon lär skall ha varit synlig i Umeå i helgen. Knappast troligt att A3 har dom pengarna men ”ingenting är omöjligt” brukar man ju säga.

Läser i NSD att det inom fotbollen på div 2 – 4 nivå och ungdoms nivå finns ett motstånd till att lag får byta fem spelare och ett absolut nej till fria byten.

”Det missgynnar dem som har varit seriösa och har haft en bra försäsongsträning” är ett allt vanligare argument som man plockar fram.

Kom igen nu och cola ner lite grand. Om man kunde spela med fem byten i PL under fjolårssäsongen då kan man göra det på vilken nivå som helst.

Fram för fria byten precis som i andra sporter även i tröga traditionella fotbollen.

Godmiddag