Ribban måste höjas ett snäpp

Det är roligt att Cole Welle blir kvar i Umeå BSKT. Jag gillar hans inställning och kämpatag. Efter spel i laget i några år så är han numera nästan lite av ”en egen produkt” som har utbildats vidare av Balibrea och Pavlogiannis och under året utvecklats till ”en stabil svensk spelare”.

Nu tar han återigen en av de få platserna i laget som finns för utländska spelare och det kommer att innebära att ribban måste höjas ett snäpptill kommande säsong. 

Fjolårets snitt på 10 poäng och 8 returer behöver höjas till kanske 15 poäng och 10 returer för att vara den viktiga spelare som han bör vara med status som amerikan i Umeå BSKT.

Jag hoppas att även Dawit inser att Balibrea har varit ett lyft för honom och att han kommande säsong kan utvecklas ytterligare för att kunna ta steget ut i Europa och tjäna en slant. Dessutom kan han fullfölja sina studier vilket egentligen borde vara det viktigaste.

Det blir spännande att se om BSKT lyckas med den intressanta värvningen som har varit på gång ett bra tag nu. Det gäller en etablerad spelare i SBL, som skulle kunna vara startspelare kommande säsong. Jag gillar honom pga bra defensiv och dessutom ett bra skott. Snart kommer det beslut i frågan.

Kevin Senghore Peterson som idag presenterades av Köping var i Umeå fyra dagar och visade upp sig för BSKT staben. Killen har stora fysiska och tekniska förutsättningar utan tvekan.

Jag personligen tycker att han var lite lat på träningarna men i alla spelsituationer visade han upp ett bra register. BSKT var intresserad av att signa honom men Köping hade slantarna.

Noterade att det svenska damlandslaget spelade i Frankrike med gamla speldräkter .  

Man hade tryckt en platta över spelarnamnen på axelpartiet. Ett gammalt sorgband fanns kvar från förra samlingen. Jag tycker att det är för sorgligt att se att damlaget inte får mer respekt.

Det borde vara en självklar sak att laget åker till träningsmatcher inför EM med fräscha dräkter. Kan det vara så svårt att fixa sådant ?

Jag hoppas att det inte blir i dessa dräkter som laget kommer att uppträda i EM utan i nya fräscha ”flagg blåa eller flagg gula dräkter”. Den blå färg som man spelade i i det senaste kvalet och i helgen är inte svenskt blå. 

Tro inte att det bara är jag som reagerar över risiga speldräkter och felaktiga färger. Jag har fått samtal, ett flertal mejl och sms om att påpeka detta.

Såg Zahui försvara mot Teaira McCowan, i Chicago Sky som är 201 cm. Zahui såg väldigt kort ut i inne försvaret men kämpade hårt för att fronta henne och gjorde det riktigt bra även om hon var lite vilsen pga ovanan att spela försvar på det sättet. Zahui är definitivt inta sjuk eller skadad så som hon spelar.

Godmiddag