Nationalism & Superfloppen

BSKT har presenterat påskrifter från spelare nästan varje dag den senaste tiden. Om jag räknade rätt så är nu sex (6) spelare klara till 21/22 års trupp. Nu väntar jag på förstafemmansom skall göra grovjobbet.

Missförstå mig inte. De unga killarna som har skrivit på är duktiga och lovande men det är framförallt i BASKETETTAN som dom skall visa framfötterna kommande säsong. En spännande debut i Basketettan för Umeå BSKT.

Om BSKT skall ha någon som helst chans att vinna fler matcher i SBL kommande säsong då gäller det att hitta fyra hyfsat bra budget amerikanare och någon erfaren svensk spelare alternativt två riktigt bra jänkare som kostar lite mer och en handfull habila svenska spelare.

Södertälje som var nära konkurs enligt vad som skrevs i media i höstas verkar ha kommit på fötter. Bidraget från RF/SBBF och från Södertälje Kommun måste ha varit flera miljoner eftersom klubbdirektören Strömwall i LT.se säger att föreningen trots allt nu efter säsongen hamnar på PLUS !

Det vore inte helt fel om även BSKT skulle få lite mer stöd från RF/SBBF och från Umeå Kommun. Vad jag vet så är resurserna väldigt begränsade och att föreningen lever ”från handen i mun”.

Vem som helst kan räkna ut att det är ett basketliv på en väldigt skör tråd och att minsta motgång i form av nya avgifter eller neddragning från sponsorer och bidragsgivare kan innebära att laget måste lämna SBL.

Att föreningen Umeå BSKT har skrivit nytt kontrakt med Balibrea är en stor satsning på utbildning av egna produkter och inte framförallt för att nå resultat i SBL. Det tycker jag är strålande men hur blir det med den satsningen om laget tvingas dra sig ur SBL till hösten ? 

Det finns en överhängande risk om inte föreningen kan få in minst en halv miljon till ganska fort. Det går inte att bara köra på och hoppas på det bästa till september.

I morgon är det Sveriges Nationaldag men den passerar som vanligt nästan utan att man lägger märke till den. Det tycker jag är trist. Vi borde vara mer stolta över vårt fina land och vår flagga. Vi borde glädjas över att vi har haft fred i vårat land så länge och vi borde vara stolta över det välkomnande som vi har visat mot folk från andra länder.

Inget annat land i hela världen lämnar större procentuellt bistånd till andra länder i förhållande till BNP än Sverige. Om jag inte är fel underrättad så betalar vi även mest till EU procentuellt i förhållande till BNP.

När jag var barn då firade vi nationaldagen rejält genom att t ex klä upp oss i scoutkläder och marschera med scoutkårens och den svenska flaggan till kyrkan. Hela byn stod uppradade efter vägen och tittade på och viftade med svenska flaggor. Det är över 50 år sedan men jag minns det som igår.

Den lilla nationalism som finns syns bara när det är fotbolls VM och förr i tiden när det var hockey VM. Det blir knappast någon nationalistisk yra inför fotbolls EM inte bara pga den bromsande pandemin utan pga att landslaget inte är lika hett som tidigare.

Superfloppen

Undrar hur dom resonerar på SVT efter floppen med miljon satsningen på hockey VM, som blev ett total fiasko för det ”nästan okända” landslaget. Hur många miljoner satsade dom ? 

Jag är allmänt idrottsintresserad och brukar känna till nästan halva spelartruppen. Den här gången var den anonym och ointressant att titta på.

Godmiddag​