Respekt och R.I.P Hasse.

Jag kunde i morse läsa att ”Basketfebers” grundare Hans Andersson, 59 år har gått bort efter en kort tids sjukdom. Jag har aldrig träffat Hasse men eftersom även jag har en lite mindre blogg så har vi givetvis haft ett par telefon samtal mellan varann och läckt lite spännande info.

Jag uppfattade Hasse som en mycket trevlig och positiv person med stor insikt i svensk basket. När jag hade planer på att lägga ner HOOPS då var han en av de första att ringa och peppa mig till en fortsättning. Respekt och R.I.P Hasse.

Läser i LT.se att Mr Palmblad gärna fortsätter minst ett år till. ”Ge mig ett kontrakt” säger han i LT.se. Kul tycker jag eftersom han är topp fem av de aktiva svenska spelarna och en riktig ”role model”. 

Jag hoppas att ungdomar samt 25 åringarna m. fl tar efter hans unika hoppskott och inser att man kan spela basket på toppnivå långt upp i åren och tom tjäna bra slantar om man bara tränar seriöst. Att Palmblad sedan är en av landets mest välavlönade basketspelare är en annan sak.

Ramstedt lämnar Norrköping för spel i Polska ligan hos GTK Gliwice. Där får han sällskap av fyra amerikaner, en montenegrin och en lett så det blir inte så lätt med många spelminuter men cash är väl plåster på såren. 

Läser i dagens lokaltidning att A3 kommer att spela i Eurocup kommande säsong.

Det är jättekul  eftersom fjolåret inte blev av pga pandemin. Hoppas bara att laget får spela hemmamatcher som tidigare för det är det intressantaste matcherna att se under hela säsongen.

Fattar du att WNBA stjärnorna Vanderslot, Lloyd och McBride tillhör dem som har besökt Umeå Sporthall under de senaste 4-5 åren.

Jag håller helt med A3 när dom tycker att SBBF borde ta samma beslut som FIBA om max två amerikanska spelare och två EU spelare i den svenska ligan. De som har köpt in fler redan nu har haft för bråttom.

Jag tror att jag vet varför SBL herr har fyra valfria utländska spelare. Det beror helt enkelt på ekonomi. Fyra jänkare blir betydligt billigare än att ta in två jänkare och två EU spelare.

Jag såg Frankrikes damer spela förberedelsematch mot Italien igår kväll. Italien imponerade med den naturaliserade amerikanskan Keys och hade en bra ledning men Frankrike kom ifatt och fick till en förlängning och vann. I det franska laget imponerar naturaliserade amerikanskan Williams och givetvis Johannes. Ciak gör comeback i det franska laget och blir viktig.

Har en känsla av att det inte blir så roligt för Sverige att spela förberedelsematch mot Frankrike till helgen.

Godmiddag