Har domarna förberett sig ?

I kväll är det dags för match tre mellan Norrköping och Södertälje. Lagen har förberett sig i tre dygn inför matchen.

Jag skulle bli förvånad om inte  Parks, Palmblad och Pita får framträdande roller i kväll.  Det går inte att hänga upp allting på bröderna och Rado.

Jag undrar om domarna som skall döma i kväll har förberett sigtillsammans inför matchen eller träffas dom bara några timmar före över en fika ?

Kalpakas, Eriksson och Gudelj som dömde match ett (#1)är förmodligen de som även nu får uppdraget.

Domarna i match ett släppte det mesta i period ett och det blev alldeles för hård foul basket och följaktligen ingen bra basket. I den andra perioden började man blåsa lite mer och andra halvleken var i alla fall godkänd. 

Domarinsatsen hade inget med slutresultatet att göra men det blev ingen bra basketmatch och det är trist när matcherna sänds i SVT. Med mer strikta domare anpassar sig lagen och det blir bra idrottsunderhållning.

Jag tycker att det minsta man kan begära att även domarna som skall döma har studerat videon från sin föregående match framförallt i slutspelet så att de kan korrigera misstag och även den egna satta bedömnings nivån som helt enkelt var för hög.

Jag har efterlyst att kommissarierna måste gå in och styra upp när det spårar ur under matcherna men…….

……………jag har nu fått höra att kommissarien inte har något att säga till om vad det gäller domarnas dömande under matcherna. 

Domarna skall alltså inte ens gå fram till kommissarien och rådgöra om något har hänt som domarna har missat (ett tjuvben eller en knuff i ryggen som har skapat reaktioner) Kommissarien är bara en sekretariat övervakare. Det är ju sanslöst slöseri med pengar för föreningarna. 

BSKT har under tre dagar genomfört en provträning med fyra spelare. Eftersom BSKT inte har kommunicerat ut namnen så väljer jag att inte göra det heller.

Balibrea har drillat besökarna ganska tufft för att värdera deras kapacitet. På tisdagens kvällsträning var hela tio spelare (bl a Welle, Lindqvist, Lindblom, Andersson, Lundmark som var i A truppen i fjol) spelare närvarande så man kunde tom spela fem mot fem.

Någon av dem kanske kan vara aktuell till SBL laget men troligtvis blir det bara aktuellt med spel i basketettan.

Fredag kväll blir en höjdare för oss som älskar bra basket. Semifinalerna i årets Euroleague spelas i Köln.

Tiderna är 18.00 CSKA mot Anadolou och 21.00 Barcelona mot Milano och på söndag 21.00 Final. Viasat sänder.

Godmiddag.