”Shut up and play”

27:e och 29:e spelar Sveriges damer träningsmatcher borta mot Tjeckien. 

Jag är rädd för att dom är för starka för Sverige med tanke på våra spelartapp men samtidigt är det spännande att se var de nya långa spelarna kan prestera. Hershler, Gustavsson, Kantzy och A Nyström tror jag kan överraska. Spelarna på bakplanen klarar alltid jobbet bra det vet vi.

Sverige rankas just inför EM nu som # 10. Tjeckien som # 13 men dom har väldigt starka spelare om alla de bästa är med så det blir tufft för Crespi i Prag.

Det blir tuffare den 3:e och 5:e juni då Sverige möter Frankrike och Turkiet.

Spanien (rank 4) som är i samma grupp som Sverige spelade förberedelsematcher förra veckan och åkte på två raka torskar mot Frankrike, som vann ganska lätt. Spanien saknade några spelare men såg faktiskt ganska mänskliga ut så det kanske inte är en omöjlig uppgift.

Belarus som är i samma grupp som Sverige i EM rankas fn som # 8. Verameyenka, Snytsina, Popova och Likhtarovich är riktiga toppspelare. Förhoppningsvis blir dom uteslutna från EM snart pga flygkapningen.

Jag såg några matcher med Slovakien under det senast året. Slovakien rankas på # 16 men dom är definitivt inte dåliga så det blir ingen lätt match för Sverige att besegra dem.

De tre bästa från gruppen går vidare till slutspel. Sverige inleder mot just Slovakien kl 12.00 fredag den 18 juni i Valencia.

Rankingen av de 16 deltagande lagen inför EM är just nu:

#1 Frankrike, Belgien, Serbien, Spanien, Slovenien, Italien, Ryssland och Belarus följt av Montenegro, Sverige, Grekland, Kroatien, Tjeckien, Turkiet, Bosnia & Herzegovina och Slovakien.

Fotbollsklubbarna i Umeå regionen gråter över att deras förbund har bestämt att de skall spela dubbelserie.

Det blir för många matcher på kort tid och matcherna kommer för tätt tycker dom.

Jag tycker personligen att dom borde vara tysta och glada med tanke på att t ex mitt basketlag bara har kunnat spela en futtig träningsmatch sedan november.

Jag säger som Maggie Lucas sade i en TV intervju. ”We decided to shut up and play”.

Godmiddag.