Vad menar Degernäs ?

Degernäs bjuder på ett kontroversiellt uttalande i LT.se när han säger – ”Vi får inte” visa upp att vi har spelat bra basket under hela säsongen.

Vad menar han egentligen med det ?  Journalisten borde ha ställt skarpa följdfrågor för att få svar på vad han EGENTLIGEN menar med det. Nu blev det något luddigt.

Jag tror att jag vet vad han menar.

Södertälje har under nästan hela grundserien kunnat spela sitt Bosnic försvar som innebär ”hålla i och tackla och med massor av handchecking” utan att domarna har straffat dem.

De har fått hålla på och det har gett de rutinerade laget en enorm fördel som kanske tom innebar att dom vann serien trots att dom inte är det bästa laget.

Till slutspelet har domarna troligtvis fått direktiv att döma striktare och mer internationellt och det tycker jag är perfekt.

Ett långsamt Jämtland lyckades Södertälje i alla fall besegra med smartess utan att behöva spela ”sitt försvar” men mot ett kvickt Norrköping går det inte.

Titta bara på gårdagens match mellan Norrköping och Södertälje.

Domarna dömde alldeles utmärkt (5.0) och det blev en ren och trevlig basketmatch för publiken framför TV apparaterna i 25 minuter men sedan var Södertälje helt slut.

Ungdomarna i Norrköping sprang ifrån SBBK fullständigt redan från start.

Det som är trist det är att inte domarna har följt regelboken strikt hela säsongen. Det har drabbat många lag i många matcher.

Jag har sett skrämmande avblåsningar och icke avblåsningar ett flertal gånger varje månad bara här i Umeå Sporthall för att inte tala om alla matcher på streaming.

Det var nästan komiskt att se hur Södertälje och coach Degernäs regerade i den tredje kvartsfinalen i Umeå mot BSKT.

SBBK spelade grisigt försvar men domarna var på hugget och blåste på alla överträdelser som dom såg och det var många. 

Om bara BSKT hade kunnat få lite bättre prestationer från de ledande spelarna i laget i den matchen då hade det blivit en fjärde match. 

Jag hade väntat mig Kalpakas, Eriksson och Gudelij i gårdagens match # 3, men i stället blev det samma domare som i match # 2 nämligen Racys, Serhaltic och Nasrollah.

Det var ett annorlunda drag av domar basen. Har man nu tänkt sig att de förstnämnda skall få två matcher i rad ?

Jag tycker att det är trist att Marek Klassen blev årets Guard och du vet varför jag tycker det. 

Det finns ingen annan spelare i hela SBL som för bollen som han gör.

Jag tycker att det är ok med lite hand under boll men Klassen håller handen under bollen och springer 3-4 snabba steg ofta när han gör sina attacker efter en screen. Det går inte att försvara mot.

Om domarna hade analyserat en enda match då hade han varit avslöjad.

Han spelade i Kyiv, Ukraina 19/20 och där kom han inte undan utan åkte på avblåsningar i nästan varje match.

Godmiddag