Luleå coacherna klara

Jag trodde att Södertälje skulle mobilisera all kraft och smartnes och vinna igår.

Jag trodde på en Guard attack utifrån men den gameplan som jag skissade på inför match # 2 var inte ens i närheten av den som Degernäs använde sig av.

Jag trodde på en ryckig match i långsamt tempo men i stället blev det en match i högre fart än den förra.

Det står nu ganska klart att Södertälje inte klarar av att kontrollera tempot mot Norrköping.

Jag trodde att Parks, Palmblad och Pita skulle attackera Norrköpings guards när man visste att det inte fungerade med ett ensidigt inside anfall.

Så blev det inte utan just dessa spelare föll ur ramen när gameplanen var att alla bollar skulle inside.

Södertälje gick ännu mer inside med både V Gaddefors och nu även med Radoslajevic.

Parks kom aldrig in i matchen. Berkelund som har gjort massor av nytta tidigare försvann helt. Palmblad åkte på fouls när Norrköping attackerade honom. 

Det är lite svårt att förstå varför Parks inte får vara med och leka. Han hade en undanskymd roll i gårdagens match (0 poäng ) och till råga på allt så åkte han på rejält med skäll från V Gaddefors under matchen som alla nog såg. Det var inte vackert.

Norrköping spelar trevlig basket och jag hoppas verkligen att dom vinner guldet i år.

Trevlig basket blev det och mycket beroende av bra domare som blåste på det som var felaktigt. 

Det är nästan komiskt att se A Gaddefors förvåning när han får foul #3 och #4. Anledningen till hans förvåning det är att han aldrig får sådana foul i serielunken med sitt Södertälje men när en toppdomare som Rays ser vad som händer då blåser han.

Racys,  Serhaltic och Nasrollah får alla tre en 5:a. En mycket bättre domarinsats än i match # 1, som blev en dogfight pga att domarna släppte det mesta i första halvlek.

Det har förekommit lite funderingar om Öqvist respektive Sandbergs skulle få vara kvar i BC Luleå resp. Luleå BBK men nu står det klart att båda får fortsatt förtroende.

Öqvist är en s.k Luleåson så han har stort stöd om han bara vill vara kvar, men med familj med små barn så krävs det att pusslet fungerar och det är troligtvis det som har fördröjt beslutet. Jag tippar att rollfördelningen har förändrats något mellan Öqvist och Larsson.

Sandberg är också en Luleåson men han levererade guld i år och det borde ha stärkt hans aktier men ändå drog det ut på tiden rejält med beslutet som nu är officiellt.

Godmiddag