Heja Jämtland

Rajacic har rätt. Norrköping får en fördel när dom kan ha 200 restaurang gäster på HEJA avstånd men frågan är hur stor den fördelen är. BC Luleå hade ca 150 gäster sittande i restaurangen som betalade 250 kr/person när dom blev utslagna av Jämtland, men det är klart att dom var inte högljudda och hade inga tutor med sig. 

Min åsikt är klar. Så länge som dom sitter max 4 vid borden inte för nära varann och att det är ordinarie restaurangplatser så är det inga problem. Däremot är knappast tutor och trumpeter tillåtna i en restaurang.

Om dom har utökat restaurangen då är det till att kringgå reglerna och då borde dom få göra precis som B-löven fick göra efter Länsstyrelsens beslut nämligen plocka bort extra borden.

Årets coach i SBL herr blev Riipinen. Han har säkert gjort ett bra jobb men som jag ser det är det svårt att misslyckas med det lag som han har. Jag ids inte ens rabbla upp alla stjärnor. Det hade varit årets flopp om dom inte tog sig till semifinal och nu är dom i final. Grattis ! 

Jag röstade på Balibrea som bl a lyckades besegra Riipinen i Umeå med 108 – 107. Han har lyckats att vinna sex matcher med en hög med ungdomar och rookisar samt bara två etablerade spelare Exposito och Dawit.  

Jag borde kanske ha röstat på Källman.

Vi sitter nu med facit i hand och har sett Nässjö slå ut Borås och nästan även Norrköping i semifinal. Källman har vuxit under de senaste två åren. Det är en prestation som har med både mognad, kunskap och fingertoppskänsla att göra och givetvis även lite tur. Snyggt jobbat. Pappa Per är nog stolt.

Norrköping har lite bredare och namn kunnigare trupp men bara lite. 

Nässjö var väl värda en finalplats i år dom också men det hade kanske inte varit så läckert med finalmatcher i deras gamla sporthall som har samma golv och läktare som när jag var där och coachade 1995. Det borde vara på tiden att staden Nässjö ger basketlaget lite bättre förutsättningar nu när bandyn som i alla tider har varit stadens stolthet för en tynande tillvaro.

Domarna hade återigen full huggning att klara av uppdraget och det beror helt enkelt på att dom släpper igenom för mycket vilket innebär att spelarna inte vet vad som gäller.

Årets domare Kalpakas samt Nasrollah och Serhaltic som normalt är vassa hade ingen bra afton och hamnar på max 3.5 i betyg.  27 – 26 i foul borde ha varit minst en handfull fler på båda lagen för att inte tala om alla stegfel och 3 sekunder. Vissa regler verkar inte finnas längre. 

I kväll spelas den sjunde och avgörande matchen mellan Södertälje och Jämtland. Jag hoppas än en gång att det blir bra basket som avgör matchen och inte det lag som klarar av att spela mest fysiskt eller dirty.

Jag tror att stora delar av basketsverige håller tummarna för Jämtland.  Ett skifte på ”den riktiga baskettronen” skulle vara kul.

Fick precis höra att Gehrke är klar som ny coach för Köping. Lite oväntat kan jag tycka men nära till familjen väger säkert ganska tungt. 

Det är bara att gratulera Köping till den värvningen. Det kommer att innebära att laget kan locka till sig en del spelare som annars kanske inte hade tänkt tanken att gå till Köping och dessutom kommer laget att få en ny snabbare och mer publikvänlig spelstil.

Kanske kan han dessutom få Köping att köpa in mobila korgar och ett mobilt trägolv till den nya sporthallen med plastgolv. Vilken otroligt dålig känsla att satsa på innebandy golv när man har ett bra SBL lag i staden.

Nu väntar vi på besked från basketens huvudstad Luleå hur det blir med coachfrågan och även från Norrlands Huvudstad Umeå om coach frågan.

Personligen tror jag att Öqvist blir kvar med Larsson vid sin sida och styr BC Luleå skutan vidare. Resurserna finns för att värva ihop ett nytt slagkraftigt lag. 

På damsidan är jag mer osäker. Trots SM guldet tyckte jag att Sandbergs glädje var återhållsam och ganska dämpad i både TV och media. Jag hörde heller inte särskilt mycket positivt från klubbledningen gentemot coachen efteråt.

Jag har svårt att se att Umeå BSKT inte gör sitt yttersta för att behålla kontinuiteten och gå vidare minst ett år till med Balibrea.

Det jobb på träning som är lagd under fjolåret kommer att skörda frukt kommande år – det är jag ganska säker på – men bara om laget lyckas med dem amerikanska importerna.

Godmiddag​