Har Nässjö torrt krut idag ?

Jag hoppas att match sju (7) mellan Södertälje och Jämtland blir en basketmatch och inte en fysisk kamp där det lag som lyckas spela hårt och halvgrisigt och fysar mest vinner.

Det är rent ut sagt löjligt att se tacklingarna som tillåts i Low post spelet. Det har nu gått så långt så att den försvarande spelare inte vågar falla för då får han ett T för filmning.

Det enda rätta idag är att ta ett steg tillbaka just innan kontakten och inte falla och hoppas på att anfallaren tappar balansen.

Däremot har domarna skärpt sig rejält när det gäller rörliga screens vid cut and pick och pick and roll spelet. Även handkontakten dömer man riktigt bra på numera. 

Kalpakas fick ta många av avblåsningar när kollegorna tvekade eller var det meningen att kollegorna skulle avvakta. Kalpakas får en 5:a medan kollegorna får en max 3.5.

I mina ögon såg det ut som att Södertälje gav upp matchen ganska tidigt igår. Dom insåg nog att det inte skulle gå att ta ikapp 12-14 poängs underläge och gick över till mindre energikrävande spel. Det var troligtvis ett riktigt beslut om dom skall orka stå emot på onsdag.

Om Langivine och Lewis återigen spelar svagt som dom har gjort i alla matcher i Södertälje då kanske Södertälje vinner. Spelar dom bra då vinner Jämtland för dom har mer kvalitet i laget.

Jag hoppas än en gång att match sju blir en bra basketmatch och god propaganda för sporten nu när den sänds i SVT och jag hoppas att domartrion som har fått döma de senaste två matcherna mellan lagen får vila.

Racys, Serhaltic och Erström borde få uppdraget på onsdag. I den här matchen behövs tre nya domare som är starka mentalt och dömer strikt men det lär inte ske.

Domartillsättningen följer antagligen gammal tradition och då blir det samma domare igen.

Idag behöver Nässjö göra en otroligt bra match för att vinna. Jag tror nämligen att chansen att det kommer att spelas SM finaler i deras gamla sporthall är minimal.

Om Lecesne, Gumbs, Christofis och givetvis Drammeh och Höök har torrt krut idag då har dom chansen men återigen hänger det på Ruffin på hemmaplan. På bortakorgarna sitter sällan varken planka i eller hook skotten.

Hörde på SVT att McCarville nu även officiellt blir ast. coach i Alviks damlag. Undrar hur det tas emot i laget. De flesta spelare brukar inte vilja ha spelade coacher.

Godmiddag