Stokes skytte har vaknat och det blir avgörande

Stokes skytte i den fjärde perioden var makalöst bra och tog knäcken på Nässjö. 

Det blir lätt ring ut på dom stenhårda Mondo korgarna i Stadium Arena i stället för ring in som hemma i Nässjö.

Många andra lag har fått erfara detsamma. Kom inte och snacka om att alla korgar sitter på samma höjd, är lika hårda och att alla plankor är likadana m.m 

Ruffin kunde inte dominera inside i anfall och fick försvara långt från korgen på P&R och hann inte med när man tvingades byta i försvar.

Lecesne som har varit stark i tidigare matcher var helt osynlig liksom Christofis, jag vet inte varför. Jag kunde inte se ngn särskild bevakning på dem. 

Nässjö kunde inte stå emot Norrköping, inte ens med en välspelande Höök och Drammeh. Jag tvivlar på att Nässjö orkar komma igen och vinna hemma i morgon. Kul om dom gör det.

Domarna hade svårt att hinna med i svängarna och Kalpakas fick ta ett gäng med avblåsningar framför näsan på sina kollegor eftersom dom inte blåste. Kalpakas får 4.5 i betyg men kollegorna knappt godkänt.

Det blir intressant att se i kväll hur matchen Jämtland mot Södertälje utvecklar sig. Det blir garanterat återigen en tillställning där man från start testar vad som är tillåtet så det gäller för alla tre domarna att vara redo.

Domarnas mod och mentala styrka kommer att ha avgörande betydelse för matchens utgång.

Kalpakas, Eriksson, Gudelj och Nasrollah är de domare som har fått flest matcher i de tio semifinaler som hittills har spelats så det är troligt att tre av dem dömer igen.

Jag noterar att lokaltidningen både i papperstidningen och på nätet har skrivit mellan en och ända upp till tre helsidor varje dag om B-lövens säsong och drömmarna som gick i kras.

Idag var det äntligen helt hockeyfritt.

Vem blir ny förbundskaptenför det svenska herrlandslaget ?

Frågan är befogad med tanke på att avtalet som Lopez har haft går ut nu i vår.

Jag hoppas att SBBF har modet att välja en svensk förbundskapten den här gången och inte återigen sända signaler över hela Europa att vi inte har tillräckligt bra coacher i vårat land.

Självklart har vi tillräckligt bra coacher idag.

Gehrke, Öqvist, Grant, Degernäs har alla erfarenhet av toppbasket och internationell basket och det finns fler som skulle klara jobbat men de kanske redan anses för gamla. Jag säger bara kanske för ålder borde inte spela någon roll om man bara har kunskapen och ledarskapet. 

Landslaget behöver inte en tränare utan en taktiker och bra match coach.

Varför inte Nikolaidis som lämnar Köping eller Fredriksson som lämnar Högsbo damerna.

Kanske finns det flera äldre spelare som borde tillfrågas om inte de kan kliva in i ledarstaben och hjälpa svensk basket framåt. 

Godmiddag​