Kan Nässjö vinna igen ?

Visst är det märkligt att Langevine och Lewis inte presterar i Täljehallen. Beror ojämnheten på bristande kvalitet eller beror det på Degernäs taktik eller beror det på petiga foul ? 

Langevine fick tre foul i början av matchen och det var normalt med tanke på att Degernäs satsade på att V Gaddefors skulle spela en mot en inside och förhoppningsvis kunna ragga till sig foulbelastning på honom.

Det fungerade även om ngn foul kanske var lite petig.  Gaddefors tacklar ju sig faktiskt in mot korgen så det är omöjligt att hålla emot mer än med armar och där har vi Langevines problem. I nästa match bör han spela med båda armarna uppåt sträck då kommer han att klara sig undan de foul han fick senast.

Lewis har inget hoppskott så det är ganska lätt att ta bort hans skytte bara försvararen orkar hålla upp en hand mot honom.

Övriga Jämtland spelare gjorde bra insatser. Dawson har varit bra hela säsongen. Zekovic har lyft rejält liksom Hampton. Guinn har varit bra efter årsskiftet. D Johansson tyvärr i en svacka. Jämtland vinner match sex om bara Langevine och Lewis vaknar och borde kunna vinna även match sju.

Domarna dömde bra men tacklandet i 3 sekunder området mellan V Gaddefors och Langevine var värre än i Euroleague och borde ha resulterat i några offensiva foul på VG. Langevine fick sin beskärda del.

Racys som utan t vekan är vår bästa domare fick återigen en match,  han dömde återigen starkt hela matchen. 5.0 i betyg av mig. Tyvärr så tog inte Nasrollah 3.5,  och Serhaltic 4.0, en del av det som dom borde ha tagit och Racys kunde ju inte ta allt. 

Ett par timmar till uppkast mellan Norrköping och Nässjö.  Jag skulle bli förvånad om Nässjö klarar av att vinna igen mot Norrköping.

Schüberg och Terins brukar få spela sitt eget försvar på hemmaplan och det brukar knäcka många guards.

Jag tippar att Ruffin kommer att få försvara långt ute i banan idag och då blir han inte samma faktor som senast. Man kommer att attackera honom för att få foul på honom. Om Drammeh och Höök spelar bra och sätter skotten då vinner Nässjö kanske igen.

Landes blev mästare i Frankrike när dom igår besegrade Montpellier med 72 – 64.  Dumerc är fortfarande en viktig faktor i Fransk dambasket. Hon spelade 20 minuter med 3 p och 5 assist. Landes är förresten Magaritys nya lag till hösten.

Godmiddag