3NOLL5 gjorde avbön

Heja Nässjö skrev jag efter förra vinsten och ”blir Nässjö årets Köping” skrev jag i oktober. Jag skrev även att om Drammeh och Höök spelar bra då vinner Nässjö. Dom spelade bra igår och Nässjö vann. 

Nässjö spelade försvar med fötterna och med kroppen och inte med händer och armar och det gav resultat.

Norrköping tvingades till att spela ”fotbollsanfall från långsida till långsida” långt ute i banan igen och det gillar inte dom.

Domarna tillät mycket kontakt från start och då gick det inte att sänka nivån under matchen så det blev en halvgrisig match med 51 foul som lätt kunde ha varit 60 foul. 

Slutbetyget låg på en 4:a när Flack med 12.5 min kvar satte tjuvben på en Nässjöspelare. Flack borde ha åkt ut direkt och åkt på en avstängning.

De tre domarna såg tydligen inte vad som hände. Såg inte heller kommissarien vad som hände. Jag säger bara tur att Nässjö vann. Årets domare Kalpakas ledde matchen. Slutbetyget blir knappt godkända.

Nu gäller det att klara av att spela bra även i Norrköping. Vid de två inledande matcherna så var Nässjö inte riktigt med i matchen.

Alla vet att Norrköpings Mondo korgar som står på golvet är hårda och att ringarna är väldigt stumma vilket innebär att man sällan får några friendly bounses utan det gäller att träffa klockrent. Jag tror att Nässjö försöker göra mer poäng nära korgen på söndag.

Omröstningen om årets domare i herrarnas basketliga gav nedanstående resultat. Jag röstade på Luna Gogolin.

I rimlighetens namn så borde hon vara given som en av domarna i semi och kanske även final. Omröstningen visar på att även  Jucevicius borde vara kvar men han plockades bort från tilldelning redan innan  semifinalerna. 

34,9% – Apostolos Kalpakas, 16,0% – Fedja Serhatlic, 14,8% – Leydy Luna Gogolin, 4,7% – Rickard Eriksson, 4,0% – Ramunas Jucevicius

Det är en hel del som tyder på att det är dom äldre etablerade domarna som får flest matcher oavsett hur dom dömer. Det anser jag är fel.

För en tid sedan blev Umeå BSKT häcklade i Podden 3NOLL5 för det som hände i 3:e kvartsfinalen mot Södertälje.  Petrowski klagade då på matcharrangemanget.

Han gjorde lite avbön i senaste avsnittet och det tackar jag för, men han kunde inte låta bli att erbjuda sig att komma upp till Umeå – helt gratis – för att lära BSKT hur man gör ett bra matcharrangemang. 

Petrovski kan stanna i Stockholm och hjälpa lokala klubbar så att dom får ordning på sitt och kanske får fram ett till ligalag så småningom. Umeå BSKT har lärt sig av dem som är bäst och i många år har varit bäst på att arrangera i Sverige nämligen Plannja/BC Luleå. 

I Umeå BSKT har vi dessutom något som få har nämligen en riktigt professionell speaker som inte är partisk. En bra speaker med glimten i ögat höjer den idrottsliga upplevelsen. Enligt mig tillhör han absolut topp tre (3) i SBL.

Den franska damligan i basket LFB slutade med Elin Eldebrinks lag Bourges som etta följt av Lyon, Landes och Montpellier.

På torsdagen avgjordes semifinalerna genom direkt knockout matcher i en bubbla i Bourges. Hemmalaget Bourges blev lite oväntat utslagna av 4:an Montpellier med 74 – 73. Hines-Allen 30p och Dabovic 16p blev för mycket för Bourges.

Bourges ledde med 1 poäng med sekunder kvar. Montpellier hade inkast under Bourges korg. En simpel backscrean gav ett friläge och 2 poäng.

Även Landes överraskade med att slå ut Lyon 77 – 73. På söndag blir det en final mellan lag 3 och 4. Härligt med skrällar och oväntade vändningar.

Ingen speltid för Zahui när LA Sparks torskade med 94 – 71 mot Dallas Wings i natt. Även lagkompisen Vadeeva fick nöta bänken. Detsamma gällde för Kuier och Sabally i Dallas Wings. Alla Europaspelarna bänkade.

Godmiddag