Lägg korten på bordet

Det blev inte Racys som dömde igår i Östersund. Rent fördelningsmässigt borde det ha varit han. Han fick två matcher vid inledningen av semifinalerna men inget mer. Är han sjuk ? Han har inte dömt sedan förra lördagen i Södertälje. Om han inte dömer idag i Nässjö då börjar i alla fall jag undra vad det är fråga om.

Eriksson, Begenecic och Gudelij hade i alla fall en ganska bra match. Dom dömde strikt från start och det var bra. Södertälje förstod direkt att dom inte fick ”hålla i och hålla om” som dom är ”bäst/värst på i ligan” och då blir Södertälje ett helt annat lag att handskas med. Domarna får en stark 4:a rakt av.

Om domarbedömningen står fast i kommande matcher mellan lagen då borde Jämtland vinna två raka och gå till final men………jag har inte glömt Langevine´s och Lewis svaga prestationer i Södertälje för en vecka sedan mot 3 – 2 zon. Då såg dom ut som 3:e klassens amerikanare och hade inte något rätt och Södertälje vann enkelt. Kan det hända igen ?  Det kan hända igen.

Langevine spelade igår på en nivå som var på gränsen till Euroleague men jag har inte sett DEN nivån tidigare i år och frågan är om det var en engångsföreteelse.

Södertälje spelarna hade ”rådjursögon” och spelade virrigt dessutom syns det tydligt att Chuck har läst sönder Södertäljes rörelse & överlämningsspel. Södertälje kom ingenstans och Jämtland lyckades med stelas med jämna mellanrum (7 st).

Radoslajevic hade trots 30 minuter speltid null poäng. Parks som hade 3 p i match 3 kom nu upp i 5p mot de 27p han öste in på hemmaplan förra lördagen i match 2. Båda såg ut som toppspelare för en vecka sedan och nu som vilken genomsnittlig svensk spelare som helst. 

Är det turbulensen mellan V Gaddefors  och Langevine samt senare uttalanden av V Gaddefors som kommer upp när lagen möts och skapar en särskild atmosfär som påverka spelarna mentalt ?

Södertälje förlorade med 41 p i Östersund en gång i höstas och nu har man åkt på två riktiga överkörningar igen. 

Det är dags för Södertälje att byta rutiner när dom skall till Östersund nästa gång. Ta tåget, kanske vandrarhem i stället för hotell. Säsongen är över på tisdag om dom inte har mer ork att erbjuda. SBBK såg väldigt trötta och slitna ut. 

Sju timmar till uppkast mellan Nässjö och Norrköping i match # 4.  Jag blir förvånad om Norrköping tappar även den här matchen.

Om Nässjö klarar av att hålla ner Norrköpings skottprocent på treorna och Drammeh och Höök spelar bra då går det vägen igen.

Mellan 1000 till 1500 Timrå fans samnlades utanför ishallen för att fira avancemanget till SHL. Snacka om brist på sunt förnuft och respekt för pandemi.

Undrar om det hade hänt även i Umeå om B-löven skulle ha gått upp och blivit A-löven. Förmodligen, men i Umeå finns polisskolan så dom hade kunnat skingra mobben ganska fort.

Jag kan ute låta bli att förknippa det med galenskaperna som rapporteras från Gävle och Brynäs IF. Hur är det ställt med respekt och disciplin inom hockeyn. Är det inte dags att ta krafttag mot machokulturen som finns där.

Jag har svårt att tro att någon har blivit petad från den svenska basketlandslaget pga hudfärg men det hävdar Kalis Lloyd i TV programmet Blågula Hjältar. Om det stämmer då måste SBBF gå till botten med frågan och de som har bevis måste lägga korten på bordet.

Godmiddag