Heja Nässjö !

Lite kollaps blev det även för Norrköping men bara lite för dom lever och dör med sina treor och igår sköt dom 35 st med bara 26% utdelning. När dom skjuter bra från 6.75+ meter då vinner dom. När dom förlorade mot Köping då sköt dom också 25%.

Rätt försvar är definitivt att ligga på Norrköping så tätt som möjligt för att få ner procenten. Nässjö lyckades.  

Personligen tycker jag att Norrköping spelade lite naivt när dom hade 10 poäng upp. I stället för lagspel så blev det lite för mycket solokörning när dom inte fick skjuta öppna treor och det kostade.

Frustrationen över att Nässjö lyckades närma sig innebar att dom tog lite naiva fouls i slutet som blev kostsamma. Ramstedts två var riktigt klantiga av honom. Domarna kunde bara inte släppa dem även om han och andra i laget verkade mena att det inget var att blåsa på. 

När Nässjö slog Borås borta och säkra en plats i semifinalen var det Drammeh som var skillnaden. Det var det även igår. 

Jag skrev härom dagen att guardsidan är Nässjös svaghet och så är det, men om Drammeh spelar bra och sätter skotten då vinner dom. Om även Höök får till ett vettigt försvarsspel till i morgon så att han även kan bidra mer lite framåt då kan Nässjö definitivt vinna igen.

Domarna dömde väldigt bra i första halvlek men i andra var det för ojämnt. Tydliga foul och stegfel passerade samtidigt som några tveksamma foul delades ut – inte bra. Då får man följande betyg av mig:  Serhaltic 4.5, Erström 4.0 och Gudelj 3.5. 

Jag noterar att domarledningen har plockat bort ett stort antal domare från slutspelet. 

Hittills har bara nio (9) fått förtroendet i semifinalerna. Jag förstår att alla inte kan få döma många matcher men flera av dem som har varit riktigt bra under grundserien borde få vara med. 

Luna – Gogolin, Goniband och Mehmedovic borde vara kvar och åtminstone få någon match i semifinalerna. 

Det är ganska tydligt att de som har varit med länge får döma i slutspelet och det tycker jag iofs är rätt – om dom dömer bra och rättvist. För hög toleransnivå, tydliga missar och ”egen bedömningsnivå” är negativt.

Fyra timmar till uppkast mellan Jämtland och Södertälje. Det är omöjligt att ens sia om vad som kommer att hända men jag är ganska säker på att Södertäljes toppspelare var slitna inför match tre men att dom nu har vilat ut och är redo.

Jag hoppas att Racys blir en av rättskiparna och att dom dömer strikt för då blir det i alla fall en bra basketmatch.

Godmiddag​