Ingen framgång utan bra guards

I dag är det dags för match # 3 mellan Jämtland och Södertälje, som Jämtarna bara måste vinna för annars är det nog kört för dem.

Jag skrev efter match ett att Langevine och Lewis var svaga men det var även Dawson och Solevic. Jag trodde inte att det var möjligt att alla skulle vara sämre i match två men så blev det.

Ärligt talat så spelade inte Södertälje särskilt bra utan det var Parks som återigen frälste Södertälje och den här gången med hela 27 poäng. Om jag minns rätt så kapades Parks av experter i oktober och november. Han kan bli Södertäljes nyckel till ett nytt guld.

Racys och kollegorna dömde bra i match # 2. Jag noterar att man nämner Racys pondus. Personligen tyckte jag inte att det var frågan om pondus utan enbart ett väl utfört arbete där han gjorde sitt bästa för att följa regelboken och kollegorna hakade på.

På tal om Södertäljes Guard Parks så kan jag inte låta bli att ha synpunkter på Nässjös succé trots avsaknaden av guards.

Utan bra guards brukar framgång i basket vara omöjlig. Det lyckades för Nässjö mot Borås men nu är det stopp. 

Höök och Drammeh är duktiga basketspelare men dom fyller inte guard rollen som krävs, framförallt defensivt men även som passare. Valter Lindström var nog tänkt som deras första guard men han blev skadad och försvann tidigt sedan skadade sig även Jordan Peltier. Tufft för Nässjö.

Jag hade väntat att man skulle testa med Gumbs och Christofis i guard rollen men dom klarar kanske inte av det utan vill bara skjuta. Spelare är så låsta i sina roller idag och så programmerade så att det verkar svårt att vikariera på annan plats. 

Jag tror inte att det räcker med hemmahallen i Nässjö för att vända på det här även om dom tak hängda korgarna i hallen är helt annorlunda än vad alla ligalag är van vid. Kanske kan Källman vinna en match mot Norrköping men knappast vända hela serien.

Skulle vara intressant att se Racys döma Nässjö mot Norrköping. Jag tror inte att Ramstedt då kommer undan med alla knuffar och rörliga screenar. Jag tror även att både Schüberg och Terins kommer att få fler foul för sina ständiga kontakter och floppande.

Domarna som dömde match # 2 mellan Norrköping och Nässjö hade ingen bra dag på jobbet. Dom släppte igenom alldeles för mycket fys från hemmalagets sida så betyget blir en svag 3.5.

Det ultimata beviset för att omröstningen måste förändras till nästa år är nomineringen av Alexa Solevic som årets artist. Han var inte ens nära att hamna på min lista.

Om man absolut skall rösta på ”en artist” då skall det vara en spektakulär spelare som har gjort otroliga och dunkar eller satt spektakuläras skott eller oväntade passningar och snygga attacker som resulterar i spektakulära poäng. Solevic har en del passningar men thats it.

Vi borde rösta på bästa svenska spelare, bästa utländska spelare, årets coach och möjligtvis årets bästa bemötande. (Hur väl blir man bemötta på bortaplan ?)

De som skall rösta skall vara kunniga när det gäller SPELARNA i alla lagen och då är det coach och lagkapten i respektive lag som skall få rösta. Då kommer rätt person att få priserna.

Jag har sett Regan Magarity i många matcher med Tarbes i vinter och då har jag funderat över hur allvarligt ställt det är med hennes hårt tejpade knä. Igår kom besked att även hon avstår EM spel pga att skadan måste rehabiliteras. Inte särskilt överraskande.

Magarity tjänar bra slantar på att spela basket i Frankrike och det gäller att komma redo och rehabbad till hösten när en ny säsong startar. Landslaget ger inga inkomster men EM är givetvis ett stort skyltfönster.

Jag undrar hur det är ställt med lagkamraten Halvarsson eftersom hon har stått över alla Tarbes matcher i flera månader. Blir det ett till återbud ?

Godmiddag