Domar succé i Södertälje

Match # 2 mellan Södertälje och Jämtland igår lördag 8 maj blev en riktigt trevlig basketmatch att titta på och det berodde framförallt på att domartrion var excellenta. 

Södertälje hade modet att spela liknande 3 – 2 zon med matchup även i match två. Jämtland hade gjort läxan men lyckades inte gå ifrån mycket pga många missade skott i öppna lägen och naiva bortkastade bollar.

Tyvärr så var Langevine, Dawson, Lewis och Solevic nästan lika vilsna i pannkakan igen och de övriga kan inte bära laget. Jag har svårt att tro att dom fyra kommer att vara lika kassa även i match tre men ”en del spelare kan ju bara spela på hemmaplan”. 

Euroleague domaren Saulius Racys angav tonen genom att öppna med en teknisk på en av Södertäjes assisterande coacher sedan blåste han på rörliga screens och stegfel med jämna mellanrum och även domar kollegorna hakade på och tog likadana avblåsningar. 

Det snyggaste var den tekniska foulen på Degernäs ständiga utsvävningar utanför coach boxen. Ingen har vågat ta den tidigare i år – vad jag vet. När han var i Umeå senast i kvartsfinalen då stod han vid mittlinjen och coachade vid ett flertal tillfällen utan åtgärd. Borde inte kommissarien när hen finns på plats säga till domarna om de ständiga överträdelserna ?

Noterade du förresten att det inte heller förekom ett ständigt diskuterande av spelare med domarna om vad man hade blåst på. Spelarna fattade ganska tidigt att det var inte läge att snacka. 

Tre timmar till matchen mellan Norrköping och Nässjö. Jag hoppas på samma kvalitet på dömningen då blir det en trevlig basketmatch.

Om det blir en dålig match då rekommenderar jag att du går in på youtube kl 17.50 och ser intro och presentationen till Champions League finalen mellan Karsikaya, Turkiet och St Paulo Burgos, Spanien. Den är mäktig och matchen blir också bra.

Noterar att Klara Lundqvist hamnade i Arka Gdynia i Polen inför nästa säsong. Varför hamnar inte hon som alla säger är så bra i toppnationerna Spanien, Frankrike eller kanske Italien. Arka tillhör inte topp 50 bland Europeiska damlag. Kan det ha berott på slantarna eller har hon fått rådet att starta proffslivet på lägre nivå.

Umeå FC (Fotbollklubb) skickade ut en 28 tidig papperstidning till alla hushåll i Umeå kommun men man missade att skriva in laget spelprogram med hemmamatcher. Räknar man med att de som är intresserade skall gå in på deras hemsida och leta. Man räknade i så fall fel. Nutidens melodi är så mycket info som möjligt.

Godmiddag