3NOLL5 podden hade dålig koll

”Kan Umeå BSKT någonsin bli ett lag att räkna med”den frågan ställer sig 3NOLL5 poddarna Victor Petrovski, Christer Sjögren och Johan Lind i sitt senaste avsnitt.

Petrovski börjar med att starkt kritisera Umeå för att ”man strulade med Nationalsången” i samband med den tredje kvartsfinalen mot Södertälje.

Det han inte vet det är att det var ett tekniskt fel i hallen just då som innebar att inte heller de digitala skyltarna i hallen fungerade – kolla själva sändningen i efterhand. 

Det 3NOLL5 inte heller vet det är att beslut är taget att det är frivilligt med att spela Nationalsången vid kvartsfinaler men BSKT försökte hålla traditionen men tekniken fungerade helt enkelt inte i hallen. 

Det var förresten inte första gången tekniken krånglade i samband med TV sändning. En SVT sändning har tidigare avbrutits under 20 minuter pga en timer som slog av. Umeå Fritid svarar för lokalen och Umeå BSKT får gilla läget. 

Kritik framförs också för att inte matchläkare fanns i hallen. 3NOLL5 har inte koll på bestämmelserna. Regeln är att sjukvårdskunniga personal skall finnas i hallen och det fanns både sjuksköterska och sjukgymnast som tog hand om Parks på ett professionellt sätt.

Dessutom kommer experterna med ett antal åsikter om vad Umeå BSKT borde göra för att bli ett stabilare lag utan att ha den minsta lilla koll på vilka förutsättningar som gäller i Umeå.

Man tycker att BSKT borde göra som Fryshuset och ta en mellansäsong och spara i ladorna så att man längre fram kunna göra en rejäl satsning. 3NOLL5 har absolut ingen koll alls. 3NOLL5 borde glädjas över att Umeå BSKT är med i SBL i stället.

Umeå BSKT har en extremt liten budget och pandemin har inte gjort det lättare att klara ekonomin.

Det finns absolut ingen möjlighet att spara. De slantar som kommer in går ”från handen in i mun”. För att klara av att genomföra säsongen har laget har fått resa med tåg och buss i år pga höga flygpriser. 

Anställ säljare så att ni får in mer pengar sade ngn klubbdirektör.

Det finns heller inte pengar man kan riskera till att anställa säljare utan i stället är det ideella krafter som gör det tunga jobbet med att dra in slantarna.

Restaurang finns inte i hallen och alkohol förbud i kommunala lokaler så liknande affärsverksamhet kan inte bedrivas.

Om 3NOLL5 experterna skulle veta verkligheten bakom Umeå BSKT då skulle dom i stället hylla ledningsgruppen för deras arbete att lyckas hålla ett lag i SBL. Dom gör ett otroligt bra jobb och förtjänar respekt.

Jag tycker mig höra en viss respekt för Umeå BSKT från Johan Lind och Christer Sjögren men inte från Victor Petrovski. 

Johan Lind berättade dessutom något som jag tycker är väldigt intressant. 

Det visar sig att nästan 50% av alla pengar som SBBF disponerar går till personalkostnader. Andra stora lag idrotter ligger på 35 till max 40%. Många är anställda i s.k projekt och inte i arbete som gynnar landslag och tävlingsverksamheten. Visst borde utbildning och tävlingsverksamhet vara SBBF´s viktigaste ansvarsområden tycker han och jag håller med.

Godmiddag