Missa inte Euroleague ikväll

Beslut om hur det blir med Boris Balibrea inför kommande säsong lär komma inom de närmaste dagarna. 

Oavsett hur det blir så skall BSKT´s  ledning ha cred för att dom lyckades med att kontraktera Balibrea & Olmos och genomföra pandemi säsongen.

Coach staben har gjort ett bra jobb tillsammans även om det sportsliga resultatet inte blev bättre än 19/20.

Jag hör att Södertälje rycker i Umeå BSKT´s fysiska coach Marc Olmos.

Södertälje har redan en spansk ast. coach och det är lätt att fatta att dom hjälper varann med jobb och nya utmaningar. Om det blir så då tar han troligtvis hand om både herr och damlag. Jag har också hört att Olmos är aktuell som ny fys coach för det svenska damlandslaget. 

Nathan Dawits agent letar efter en klubb ute i Europa och det är normalt efter att ha fått landslagsstatus i år. Jag skulle tippa att han hamnar i 2:a divisionen i Spanien.

Rajacic skriver på FB att David Höök borde ha fått pris som årets stjärnskott och inte Barra Nije. Jag håller med att Höök har varit bra men jag röstade på Jonathan Arvidsson för han har verkligen gått från klarhet till klarhet allt eftersom säsongen har fortskridit. 

Höök spelade i Nässjö redan från dag ett och gjorde det bra men han har inte blixtrat till så mycket som Arvidsson. I kvartsfinalerna har han varit mycket bra men omröstningen var före dem. Nije var inget alternativ för mig eftersom han missade 15 av 32 matcher.

I kväll spelas femte och avgörande match i Euroleague om tre platser i Final Four i Köln i slutet av maj. 

Tänk om Bayern München skulle lyckas med att besegra Milano borta och ta en av platserna. Chanserna är små men man vet aldrig. Om Lucic spelar bra då kan allt hända brukar jag säga.

Barca tar emot Zenit St Petersburg. Guarderna Pangos & Baron har spelat otroligt bra för Zenit och tagit dem till 2 – 2 i matcher men nu tror jag att det är över.

Real Madrid spelar borta mot Efes Istanbul och där blir det tufft men inte omöjligt. Det visade Real när man lyckades kämpa ner Efes i båda hemmamatcherna. 

Fjärdelaget CSKA tog tre raka mot sjukdomsdrabbat Fenerbache tidigare. Undrar förresten vad som händer med Fener efter detta ”misslyckande”. Ägarna gjorde en otrolig satsning på att försöka ”vinna hela skiten” i år men ”guldet blev till sand”.

Godmiddag