Snyggt jobbat av Nässjö

Vid ställningen 79 – 76 till Borås mot Nässjö tog domare Nasrollah en mycket tveksam kanske avgörande foul på Ruffin under Borås korg. 

Klassen fick vandra över till andra sidan för att skjuta 2 straffkast. Om han hade satt dem då hade det absolut varit matchboll med plus fem(5).
Borås skulle troligtvis omedelbart ha foulat och satt Nässjö på straffkastlinjen för att få tillbaka bollen. 

Som tur var så missade Klassen och Nässjö tog returen och kunde rättvist vinna med 79 – 80 efter heroisk kämpainsats och smart spel på slutet.

All heder åt domarna Kalpakas 5.0, Serhaltic 4.5 och Nasrollah 4.0, som såg till att det trots allt blev rättvist. 

Jag som hade tippat Borås som guldvinnare är tydligen ingen expert på herrbasket eftersom BC Luleå som jag också trodde skulle ta sig till final har fått gå på semester.

Det verkar vara lagen med stora killar nära korgen, Ramstedt,  Ruffin, Langevine och Radosaljevic som gäller i år.

Jag skrev i HOOPS redan i oktober efter några omgångar att det ser ut som att ”Nässjö är årets Köping” och så blev det. 

Imponerande jobb av Källman och bra coachning i den femte matchen mot Borås. En coach vinst kallas det. 

Vi måste inse att en ny tid är här när de två klubbarna BC Luleå och Borås som enligt uppgift har de största budgetarna åker ut i kvartsfinalerna. 

Det kanske sänder signaler till andra mindre klubbar att man kan vara med och leka i toppen om man bara lyckas med spelartruppen.

Enligt uppgift valde Köping att efter sex år avsluta med Panagiotis Nikolaidis trots att dom är nöjda med coachen, men dom anser att det behövs nya idéer och att truppen behöver en ny röst.

Fick höra i podden 3NOLL5 att SBBF har haft interna diskussioner om att lägga ner Superettan och i stället öppna för 5 till hela 7 nya lag i SBL.  

Sju (7) nya lag låter inte riktigt seriöst och även fem (5) låter tveksamt. 

Om det blir så då är jag 100 på att det blir en Liga A och en Liga B till hösten med 7 alt 8 lag i vardera serien.

Dom aktuella lagen är Uppsala, Högsbo, Kalmar, Eos och Alvik men även Malbas och Ockelbo nämns.

Enligt 3NOLL5 så är toppklubbarna i SBL negativa till förändringen.

Om förändringen genomförs så blir det lite av en återgång till ribbstols basket och tak hängda korgar men det kanske inte spelar någon roll. 

Jag tittar då och då på matcher i den högsta ligan i Schweiz och där spelar alla lag i riktigt värdelösa baskethallar med tak hängda korgar och tom plastmatta. Lite svårt att förstå med tanke på tillgången på cash och löneläget för basketspelare i det landet.

De som inte tänker på kvalitet utan hellre på kvantitet dom vill helst se en liga med lag utspridda över hela landet från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Godmiddag