192 miljoner i lön för 8 år

”Man kan tycka att de som tjänar mest borde leverera mest” är rubriken i NSD.se när dom har intervjuat BC Luleås klubbdirektör Mosesson efter det försmädliga uttåget redan i kvartsfinalen.

NSD försöker få honom att skuldbelägga men så kan givetvis inte en chef göra med anställd personal. Det skulle kunna leda till otrevligheter för honom så………..

……då är det bra att det finns bloggare som vågar framföra en annan åsikt nämligen den att många av de som skall vara s.k topp spelare presterade alldeles på tok för dåligt i förhållande till deras lön.

”Men du vet väl inte vad dom tjänar” säger säkert någon och svaret är nej det gör jag inte, men jag vet ungefär var netto lönenivån ligger eftersom jag har jobbat i den branschen och den är bra mycket högre än vad en lärare eller en rörmokare har kvar på kontot när alla fasta kostnader är betalda.

Fast arbetstid per dag ligger på max 4 timmar så det finns oceaner av tid som en spelare kan ägna tid till att komma i absolut toppform – om man vill bli riktigt bra. I LEA har dom alla möjligheter om dom bara vill.

Jag har under den innevarande säsongen studerat ett par killar och en dam som har lagt mycket tid på extra träning inne i Umeå Sporthall. 

Jag är övertygad om att dessa spelare kommer att få en mycket bra säsong 2021/2022 eftersom effekten av alla hård och extraträning inte kommer direkt utan med en ganska lång tidsförskjutning.

Vet du vem Kim Mulkey är ? Jag kan förstå om du inte vet även om du gillar basket. Det är en kvinnlig coach som har coachat Baylor University till stora framgångar i NCAA div 1. I förra veckan skrev hon ett åtta (8) års kontrakt med Louisiana University Tigers och får 192 miljoner kronor plus olika bonusar baserade på de sportsliga resultaten. Du kanske nu fattar nivån på basketboll i USA.

Salon Vilpas blev för första gången herr mästare i Finland. Lagets fixstjärna har varit Teemu Ranniko 40 år, som nu gjorde sin sista säsong inom toppbasketen och nu tar steget in i coach livet efter genomgången högsta tränarutbildning. Jag har sett honom spela i två decennier men aldrig så bra och effektiv som han var i år. Peli Karhut från Helsinki vann bland damerna.

Bruttotrupp #2 för damlandslaget presenterades igår innehållande 18 namn men ingen Allis Nyström med åtta guld i bagaget. Har dom ingen koll alls i ledningen på hennes special kapacitet. Det är en spelare som Crespi skulle behöva under korgarna minst 10-15 minuter per match. Ingen poänggörare men en returtagare och en fighter. Alla kan inte vara scorers. 

Minst 5-6 namn i den andra bruttotruppen hör inte hemma i landslaget på detta EM och ingen av reserverna. Zahui hör däremot hemma i landslaget men hon tackade nej igår.

Amanda Zahui pratar i media om att ta vara på sin hälsa och att det är därför hon tackar nej till landslaget inför EM. Bra om det stämmer men om hon är med den 14 maj när LA Sparks har hemmapremiär i WNBA då stämmer det knappast. 

Då är det den stentuffa kompromisslöse coachen Derrek Fischer som har satt ner foten och slantarna gör ju sitt också.

En satsning under en och en halv månad med det svenska landslaget ger nästan inga slantar alls och väldigt få spelare har anställning i sin förening över sommaren. 

Godmiddag