Jämtland & Nässjö presterade på topp igår

Jämtland var helt överlägsen mot BC Luleå i den andra matchen och det måste belastas coach staben i BCL som inte hade fått laget att tända till och vara redo för match. Det går inte att skylla på spelarna som man ofta gör en sån här gång.

Jag tror dessutom att Öqvist för att få ut max av sina jänkare måsta starta alla tre och jag skulle välja Hansson och Rönnqvist bredvid dem. Två traditionella guards som kan samspela och skjuta.

Murrey är en katastrof alltid när han kommer från bänken. Jag tror att det beror på att han inte kan fatta att han inte får starta och att han vet att om han inte är starter då sjunker hans värde som spelare på marknaden. Då blir det lätt att han när han väl får spela forcerar alldeles för mycket.

Jämtland spelade klokt och är stora dessutom ett brett lag. De tog bort distansskyttet och kontrollerade returtagningen och pga det även tempot i matchen.

Jag väntade på någon form av aggressiv förändring i defensiven inför sista perioden. Det blev en halvhjärtad press och en 1 – 3 – 1 zon som Jämtland lätt spelade över.

Det såg igår ut som att Chuck har fått ordning på laget. Om det stämmer då slår dom ut BC Luleå men det kanske svänger på samma sätt igen redan i morgon. Jag skrev redan i höstas om vilket kanonlag Jämtland hade på papperet då – det har blivit starkare under säsongen på papperet – kanske nu även i praktiken.

Samma domare som dömde match ett levererade ännu bättre kvalitet. den här gången och får en femma rakt av. Trots mycket kroppsfysik under korgarna så var det inget rycka & knuffa grisförsvar.

Nässjö spelade bra redan i den första matchen men igår var det ännu ett snäpp bättre och när Drammeh (20 p) fick flyt då blev det en övertygande seger borta mot Borås. 

Även i den här matchen var domarna bra med ett extra plus till Erström som såg till att samla upp de avblåsningar som kollegorna inte tog.

Det är förvånande inte en del domare reagerar för defensiva påspringningar. Man får inte tackla en spelare med boll och inte heller en utan boll. Bumping som var så populärt för ngt år sedan är inte tillåtet.

Jag tippade att det skulle bli 3 – 0 i alla fyra kvartsfinaler. Det var inget bra tips men jag kallar ju inte mig för expert heller.

Klockan 20.00 i kväll spelas Eurocup finalen mellan israeliska Ziona och Polska Arged. Anledningen till att jag tittar på den är att Denzel Anderson startar i Arged och han gör det bra. Han levererade 16 p och 4 r i semifinalen. Ett bra skyltfönster för Anderson som knappast spelar i Sverige nästa säsong.

Fyra timmar till uppkast mellan Luleå och Alvik. Om McCarville orkar då vinner Alvik men jag hoppas givetvis på att Luleå vinner och att det blir en femte match för jag tippade ju Luleå i september – men jag är ju ingen expert så spelar roll.

Godmiddag