Alvik gav upp med fyra(4) minuter kvar. Märkligt.

Luleå började lika illa som de gjorde i match två. Jättenervösa, strulade med bollen kunde inte lägga i varken layup eller närskott. 

Som tur var för Luleå så var Alvik lika darriga och missade också det mesta. Det var egentligen bara Lundqvist som höll måttet av Alviks spelare i den fjärde finalen.

Hon må vara MVP och kanske landets bästa spelare just nu men hon skall inte ha ngt fribrev av domarna pga det utan de måste blåsa på hennes tacklingar och kroppskontakt precis som på alla andra. Nog om detta.

När Luleå kom in i flow och gick ifrån till nästan 20 poäng då borde man ha dödat matchen men några byten ”för att vila spelare” blev fel enligt mig. 

När skall unga coacher lära sig att man inte blir trött när man har flow och att det inte är coachens uppgift att stoppa flow genom onödiga byten.

Jag är skakad över att Alviks coach gav upp matchen så tidigt. Jag tror inte många hade gjort det SÅ TIDIGT. Med 4.04 kvar och ställningen var 74 – 58 valde han att även ta ut McCarville och lufta bänken. Han kastade tydligt in handduken. 

Det var minst 6-7 bollinnehav kvar för Alvik. Några Luleå missar och några treor hade kunnat spetsa till det. Märkligt. Jag undrar om Alvik spelarna tyckte att det var rätt beslut.

Den femte finalen kan gå åt vilket håll som helst. Vem är mest motiverad ? Lundqvist kan inte vinna matchen ensam.  

Igår hade matchen riktigt bra domare men tyvärr så släppte dom alldeles för mycket kroppskontakt vid attacker och vevande på armar under korgarna så betyget för Begenicic, Goniband och Luna Gogolin blir bara 4.0. 

Jag skulle tro att domarbasen Oscar Lefwert som var kommissarie hade en del att säga till domarna i paus och efter matchen. Jag minns Lefwert som en riktigt bra och rättvis domare som följde reglerna under sin aktiva tid. 

Har du läst basketbloggen i vk.se ?  Om inte då skall du göra det för det är en kapning av Alviks lag som heter duga. Jag har aldrig läst en så tuff krönika av expert Hegethorn tidigare.

Victor Gaddefors gör med stor sannolikhet comeback redan i kvällens match mot Umeå BSKT. Han värmde ensam med ast.coach under förmiddagen i hallen med en timme skotträning. Om han spelar då minskar givetvis BSKT+s chanser till en vinst. 

Hörde på radio att Sergels Torg kallas för ”en öppen drogscen”. Låter som en scen där man vill uppträda öppet. Sjukt tycker jag.

Godmiddag