Det svenska domar syndromet

Jag har följt och följer slutspelet i Finland och noterar att där följer man reglerna till punkt och pricka. Domarna dömer fantastiskt bra och rättvist och det är aldrig några diskussioner mellan spelare och domare. Jag anser att man dessutom spelar renare försvar i Finland än vad som görs i Sverige.  

Blir så less av att se en av mina favoriter Palmblad spela hårt försvar med tacklingar och riv och slit i armar hela tiden men när han själv för ovanlighetens skull råkar få en foul då har han mage att gå till domaren som blåste och klaga. 

Vi har ett domar syndromi Sverige i många sporter. Topplagen gynnas nästan alltid. När det blir slutspel då skall helt plötsligt toleransnivån höjas och det gynnar topplagen ännu mer. 

BC Luleå startade lika svagt som LBBK gjorde i match #2 men vann till sist med fem poäng mot Jämtland och det var väntat men utan en het Rönnqvist så hade Jämtland vunnit. Honom kommer Jämtland att grisa bort i nästa match. 

Luleå spelade riktigt dåligt som lag. Jänkarna är verkligen inte tillräckligt bra och som jag skrev i december så är Germain Jordan minst en klass bättre än alla tre.

Jag tippade 3 – 0 till BC Luleå men det här kan gå illa för BCL om dom inte börjar förvalta bollinnehavet bättre.

Det blir för många vilda naiva attacker av Wally, Murrey och Arvidsson.

Borås vann efter vissa besvär mot Nässjö men där kan det inte bli annat än 3 – 0 om rättskiparna gör sitt.

Nässjö skall inte få gå vidare med sitt FÖR fysiska försvar. Klassen fick som vanligt springa runt ”och bära med sig bollen” utan åtgärd.

Domarna i Luleå startade svagt och släppte för mycket men sedan snackade dom ihop sig och skärpte sig och genomförde matchen bra men fattas bara annat med Kalpakas, Goniband och Begenicic, betyg nästan en femma. 

I Borås var det lite si och så med dömandet. Ingen förnings avblåsning och Gudelj, Nasrollah och Glocko kunde lätt ha blåst 5-6 foul till på båda lagen men valde att avstå och då blir det bara en svag 4:a.

Redan i eftermiddag kl 17.00 spelar BSKT i Södertälje. Jag hoppas att man har tillsatt Kalpakas, Goniband och Luna Gogolin för det behövs några som vågar blåsa och ta skiten.

Om McCarville är lika pigg i kväll kl 20.00 då vinner Alvik med 3 – 0 i matcher och plockar sitt första SM Guld.

Kul för dem i så fall men inte för mig som tippade Luleå med Costa redan i september men det var under förutsättning att dom skulle plocka in och komplettera laget med en stor amerikanska. 

Racys dömde Efes mot Real Madrid på ett utmärkt sätt igår kväll men det var en ganska lätt dömd match eftersom Efes är så mycket bättre.

Godmiddag