Äckligt orättvist enligt mitt sätt att se på basket

Helt ärligt. Jag tittade på Södertälje mot Umeå BSKT i 8 minuter sedan fick det räcka för det såg ut precis som vanligt då man åker till Södertälje.

Hemmalaget spelar med tuff kroppskontakt, rörliga screens, knuffar, fasthållningar utan att få foul. Gästande lag får foul för väldigt lite kontakt.

Det är för det mesta äckligt orättvist i Södertälje. Det måste sitta i väggarna. Respekten mot den klassiska föreningen får domarna att mjukna.

Efter fem minuter hade Eriksson, Persson (förlåt Begenesic), Gudelj lyckats med konststycket att tilldela Expositio och Welle två skitfoul vardera för mycket små kontakter samtidigt som det mesta hade inträffat i Södertäljes försvarszon. Domarna är inte ens värde en betygsättning.

Det var inte kul att se på och Balibrea träffar helt rätt när han till media sade att

”Södertälje spelar hela tiden över gränsen för reglerna och har respekten hos domarna”. 

Det kommer givetvis att bli exakt samma visa i nästa match som också spelas på Södertäljes hemmaplan så jag väljer precis som igår Euroleague slutspelet i stället. Det är inte kul att se på basket när det inte är rättvist.

Ikväll blir det BC Luleå mot Jämtland. Det skulle förvåna mig mycket om inte Luleå vinner. Jag tror som jag skrev tidigare på 3-0 till Luleå. Borås mot Nässjö är en given 3-0.

Gruppsegraren Barcelona tog emot grundserie ettan Zenit St Petersburg och pga av att domarna dömde rättvist så kunde Zenit skrälla och vinna borta i match ett. En underbar basketmatch med suveräna domare.

Grupptvåan CSKA kunde vinna ganska lätt mot ett covid drabbat Fenerbache. Coach Kokoskov liksom fem ordinarie spelare kunde inte medverka. 

I kväll klockan 19.00 Efes mot Real i match två samt klockan 20.40 Milano mot Bayern i match två.

Godmiddag