McCarville regerade i Luleå

Härom dagen skrev jag att McCarville varken kan springa eller hoppa. Det fick jag äta upp med besked igår.

Hon visade att jag hade fel och för första gången visade hon upp det spel som har gett henne det rykte som hon har. Jag har aldrig sett henne spela så bra tidigare i Sverige. Hon var bra i match ett men igår var det euroleague klass.

McCarville drog med sina lagkamrater till virvlande dans och en utspelning av hemmalaget som aldrig har inträffat tidigare i LEA, inte ens när bra Euro Cup lag har besökt Luleå och vunnit.

Alvik spelar bra basket och det var riktigt njutbart att se deras variation i spelet och hur spelarna släppte loss. Flow är en underbar känsla för en idrottskvinna och särskilt i en final. Man blir invincible.

Samtidigt gjorde det nästan ont att se Luleås ”rådjursögon” vid timeout och deras krampaktiga spel, deras stela skott och dribblingshänder samt tveksamheten trots öppna skott. 

Det var så klassiskt. Alvik hade allt att vinna och vågade spela ut vågade ta upp kampen. Luleå var pressade från start och eftersom dom informella ledarna E Nyström, Nnamaka och A Nyström darrade från start då darrade hela laget.

Jag blir så förvånad över att Luleå spelade så naivt. Det såg ut som att man litade på hemmaplan och att man bara behövde köra på med tempo och sitt motion spel och ta öppna skott så skulle det lösa sig. Det gjorde det inte.

Jag trodde att Luleå skulle överraska nu med lite specialspel för Lucas och att man skulle sätta upp även Nnamaka och Westerberg för deras skytte men icke. 

Alvik spelade helt rätt försvar med en hand upp mot skyttarna i Luleå och skyttarna gjorde det som Alvik ville nämligen dribblade och dribblade eller körde fast under korgen.

Alvik är just nu helt klart mycket bättre än Luleå och borde vinna på fredag men inget är över innan The Fat Lady Sings.

Domarna hade en ganska enkel match att döma och dessutom dömdes den av Luna Gogolin 4.5 och Goniband 4.5 som jag rankar högst i landet efter Racys. Bardagji får 4.0. McCarville borde ha fått osportslig när hon tacklade A Nyström plus några mowing ”rumpscreens” så därför blir inte betyget 5.0.

Jag noterar att ingen i lokalmedia verkar ha pratat med coach Sandberg efter slutsignalen för ingen har skrivit något – inte en rad. Extremt respektlöst om så är fallet. 

Lucas har inte kunnat leverera som förväntat och frågan är om laget Luleå hade spelat bättre med en riktig playmaker som Costa som fick sparken.

Jag har från en bra källa fått höra att coach Sandberg ville ha kvar Costa som han hade valt men att det var ledningen i Luleå Basket som körde över honom och sparkade Costa. Om det stämmer då tror jag inte att Sandberg ens vill vara kvar i Luleå efter den här säsongen.

Läser NSD krönikören idag. Om han får som han vill då spelar Luleå med fyra amerikanskor till hösten men då tror jag att NWN lämnar laget. 

De första kvartsfinalerna i herrarnas Euroleague spelades igår samtidigt som Luleå och Alvik möttes så det blev mycket att se på under kvällen.

Real Madrid hade ingen chans borta mot Efes i Istanbul. Bayern München hade Milano på gaffeln på bortaplan med stor ledning i halvtid men coach Messina i Milano höll sig cool och fick laget på rätt köl och en alleyhoop med 1 sekund kvar avgjorde man till 1 poängs seger.

Godmiddag