Kontroversiellt ?

Många har redan tippat hur det kommer att sluta i årets slutspel och dom flesta verkar vara överens. 

Några tror att BSKT kan ta en vinst mot Södertälje trots att laget inte har haft ngn chans i grundserien. Det är bara önsketänkande.  

Några tror att både Köping och Nässjö kan knipa en seger på hemmaplan och nästan alla tror på fem matcher mellan Luleå och Jämtland.

Erfarenheten från det senaste slutspelet våren 2019 visar på hur stor inverkan domarna har på matchernas utgång så dom kommer att ha en stor inverkan på slutresultaten. Jag hoppas att dom har guts att blåsa i pipan.

Senast i fredags såg jag en ny kapning av Cole Welles händer under korgen men domaren som stod bredvid tittade tydligen på något annat liksom sina kollegor eftersom ingen såg något. 

Welle utbildar sig till läkare och jag skulle tro att han är ganska rädd om sina fingrar och armar och det oroar säkert honom att sådana övergrepp får passera i match efter match. Vågar han fortsätta att satsa på basket när detta upprepas så ofta.

Inför slutspelet så vet alla att det bara behövs ett par icke avblåsningar eller avblåsningar säg felbeslut i slutminuterna av en match för att ”fel lag skall vinna”. Vi har sett det några gånger i grundserien bl a här i Umeå när Jämtland fick en gratisseger på en katastrof foul i sista sekunden. Vi har sett Norrköping vinna i Köping på ett märkligt sätt som inte får hända igen.

Jag tror att det blir 3 – 0 överlag om alla spelare, coacher och domare bara går in och gör ett 100% jobb i matcherna för så pass stor är skillnaden i år mellan topp fyra och övriga klubbar. 

Det skulle möjligtvis vara Jämtland som kan ta ngn seger men jag tror på mitt Luleå och tre raka även där.

Godmiddag