Snyggt jobbat BSKT – igen

Umeå BSKT mot BC Luleå blev en riktigt trevlig match den här gången. BSKT spelade så pass bra så att det finns en liten förhoppning om att kanske kunna vinna en match mot Södertälje i kvartsfinalserien.

Balibrea hade den här gången bestämt sig för att sätta emot och Luleå blev lite överraskade över det spel som BSKT hade att erbjuda.

I dagens basket lever man och dör med 3 poäng skyttet så när det stämmer då kan BSKT hänga på Luleå och många fler av topplagen.

Häglund och Dawit sänkte den ena trean efter den andra därför var BSKT i ledning efter period ett. Luleå spelade bra så det säger en hel del om BSKT´s insats. 

När dessutom Exposito, Esteban och Welle spelar bra då är man ofta med i matcher. Jag kan inte låta bli att tänka på vad Jordan och Krayem skulle ha betytt i det här laget under våren 2021.

Kritikerna måste förstå att BSKT spelar med bara två utländska proffs (spanjorer) och en amerikansk student (Welle) som studerar vid Umeå Universitet och man gör det bra.

Luleå är ett väldigt brett lag och Öqvist kan variera spelet hela tiden beroende på vilka spelare som är på planen. Jag tycker att dom gör det väldigt bra och jag tror att BCL är för starka för Jämtland.

Jämtlands Langevine blir lite för ensam nära korgen och Luleås utspridda anfall kommer att sätta Langevine i foulproblem. Jag tycker att Jämtlands skytte och hela guardsidan är lite för svagt för att orka stå emot BCL som jag tror går till semifinal.

Jag röstade på Jonathan Arvidssonsom årets stjärnskott. Han har varit ganska stabil under hela säsongen. Igår blev det återigen 17 pinnar och strålande spel. Kul.

Domarna Luna Gogolin 5.0, Mehmedovic 4.5, Sarjalic 4.0 var riktigt bra och jag kan härmed avslöja att jag har lagt min röst på Luna Gogolinsom herrligan bästa domare i år. 

Jag motiverar det med att jag tycker att hon är mest rättvis. Hon dömer med mod och beslutsamhet, följer reglerna och tar besluten utan att tveka. Enda gången jag har sett henne tveka i år var i den fjärde damkvarten mellan A3 och Luleå då hon borde ha tagit minst ett par foul till på vardera laget under de sista minuterna.

Victor Gaddeforsär i mina ögon ganska given som MVP och han är även given i mina ögon som årets forward.

Adam Ramstedt är årets center med både Ruffin och Langevine som bubblare. 

En timme till uppkast mellan Alvik och Luleå. Jag tror att Sandbergs lag kommer att försöka springa och springa för att trötta ut Alvik till match två. Om man dessutom lyckas vinna match ett så är det bara en bonus. Jag är från Norrbotten så du vet vem jag håller på.

Godmiddag