Träningsmatch eller skarpt läge i kväll ?

Idag kommer BC Luleå till Umeå för att spela sista matchen i grundserien. 

Frågan är om det är näst sista matchen för säsongen för BSKT eller om laget kan skrälla och ta en vinst i kvartsfinalen mot Södertälje.

Jag har en känsla av att BSKT har förberett sig för mötet med Södertälje i flera veckor för det har ju varit ganska klart länge.

Det blir intressant att se om BCL spelarna lägger lika mycket tid på uppvärmningen på att skjuta projektiler mot våra dåliga sladdriga s.k ”Fyrishov plankor”. Hur kul är det egentligen.

Det är bortkastats tid eftersom 99% av alla skott som kommer att tas under matchen skjuts direkt i korgen utan att använda plankan. 

Det här är sista matchen innan slutspelet startar och det borde vara viktigt för Luleå och BSKT att få skarp träning på något som kanske skall användas mot Jämtland så småningom.

Blir det en träningsmatch eller skarpt läge det är frågan.

Dålig generalrepetition lär vara ett tecken på framgång vid premiären.

Samtidigt vill nog alla parter undvika skador så det lär bli ganska svag kroppskontakt och en lättdömd match för rättskiparna.

Senast mot BCL blev det runt 40 pinnars torsk för BSKT och det var inte roligt att titta på.

BSKT vek ner sig trots att man borde kunna spela lite grand med BC Luleå.

83 – 89 hemma mot Borås visar att BSKT kan om man vill. Borås fick gå på max till sista minuten.

Blir det samma visa i kväll då åker jag hem och tittar på Euroleague semifinalen kl 20.00 mellan Avenida och Sopron i stället.

Redan klockan 16.00 spelar UMMC mot Fenerbache i den första semifinalen. Alla verkar ta för givet att UMMC med sina WNBA spelare vinner ganska lätt. Jag tror att Fenerbache kan ge dem en match.

B-löven måste vinna ikväll. Hur reagerar dom på det ? Experten Gustav Pettersson tror att det är lite fördel Karlskoga. Resultaten hittills visar att det kan gå precis hur som helst.

Om det blir exit för B-löven då kallar jag dom för C-löven i fortsättningen.

Godmiddag